Виноградний пиріг
Інгредієнти:
- борошно - 350-400 г
- яйця - 4 шт.
- цукор - 250 г
- оливкова олія - 100 мл
- вершкове масло (розм’якле) - 150 г
- молоко - 150 мл
- ванільний цукор - 1 ч. л.
- розпушувач для тіста - 1,5 ч. л.
- виноград без кісточок (бажано темний) - 500 г
- цедра з двох апельсинів
- цедра з одного лимона

Приготування виноградного пирога.

У великій мисці міксером збити яйця з цукром. Збивати на високій швидкості до тих пір, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі в 3 рази.

Потім до збитих яєць невеликими порціями додати розм’якле вершкове масло і оливкову олію, весь час збиваючи міксером.

Далі додати молоко і збити міксером.

Потім в миску просіяти борошно з розпушувачем і додати лимонну та апельсинову цедру. Тісто ретельно перемішати ложкою чи лопаткою до однорідного стану і залишити на 10 хв.

Після цього до тіста додати заздалегідь помиті і обсушені ягоди винограду (2 / 3 від загальної кількості). Перемішати.

Форму змастити олією і притрусити борошном.

У форму викласти тісто, розрівняти ложкою і помістити у розігріту до 180 °С духовку на 10 хв.

Через 10 хв., коли тісто трошки схопиться, на пиріг викласти решту винограду. Знову пиріг помістити в духовку приблизно на 45 хв.

Якщо пиріг за 10 хв. до готовності вже добре зарумяниться, його слід накрити фольгою. Потім спечений пиріг через 10 -15 хв. вийняти з форми, повністю вистудити і подавати до столу. Виноградний пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!