Виноградний пиріг

Виноградний пиріг.
Інгредієнти:
  • борошно - 350-400 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 250 г
  • оливкова олія - 100 мл
  • вершкове масло (розм’якле) - 150 г
  • молоко - 150 мл
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • розпушувач для тіста - 1,5 ч. л.
  • виноград без кісточок (бажано темний) - 500 г
  • цедра з двох апельсинів
  • цедра з одного лимона
Виноградний пиріг. Інгредієнти.
Приготування виноградного пирога.
Збиваємо яйця з цукром.
У великій мисці міксером збити яйця з цукром. Збивати на високій швидкості до тих пір, поки маса не посвітлішає і не збільшиться в об’ємі в 3 рази.
Додаємо вершкове масло та олію до збитих яєць.
Потім до збитих яєць невеликими порціями додати розм’якле вершкове масло і оливкову олію, весь час збиваючи міксером.
Додаємо молоко до яєчної суміші.
Далі додати молоко і збити міксером.
Додаємо борошно і цедру до яєчної суміші.
Потім в миску просіяти борошно з розпушувачем і додати лимонну та апельсинову цедру. Тісто ретельно перемішати ложкою чи лопаткою до однорідного стану і залишити на 10 хв.
Додаємо виноград в тісто.
Після цього до тіста додати заздалегідь помиті і обсушені ягоди винограду (2 / 3 від загальної кількості). Перемішати.
Форма.
Форму змастити олією і притрусити борошном.
Викладаємо тісто у форму.
У форму викласти тісто, розрівняти ложкою і помістити у розігріту до 180 °С духовку на 10 хв.
Викладаємо виноград на тісто.
Через 10 хв., коли тісто трошки схопиться, на пиріг викласти решту винограду. Знову пиріг помістити в духовку приблизно на 45 хв.
Виноградний пиріг готовий.
Якщо пиріг за 10 хв. до готовності вже добре зарумяниться, його слід накрити фольгою. Потім спечений пиріг через 10 -15 хв. вийняти з форми, повністю вистудити і подавати до столу. Виноградний пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9216
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-11-16
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (3):Таня | 2014-11-17
Чим можна замінити розпушувач?
Люба | 2014-11-17
Теоретично, розпушувач можна замінити содою (1 ч. л.).
Вікторія | 2014-12-04
Я заміняю гашеною содою (0,5 ч.л. соди + оцет)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору