Приготування рисової запіканки:
Для приготування рисової запіканки я використовувала форму розміром 27х19 см.

Рис добре промити, залити двома склянками води, довести до кипіння і варити на малому вогні, накривши кришкою, 10 хв. Потім відставити з вогню, викласти в деко для запікання і дати охолонути.

Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматками.

В невелику каструлю викласти 1/3 частину яблук, додати 2 ст. л. цукру і трохи води (приблизно 4 ст. л.). Яблука довести до кипіння, накрити кришкою і проварити на малому вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Потім зняти кришку і, помішуючи, дати випаруватись воді. Яблука повинні розмякнути. Відставити з вогню і вистудити.

До рису додати решту яблук (2/3), 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. порошку кориці, трохи солі, 2 яйця + 1 жовток (білок, що залишився, використаємо пізніше). Все добре вимішати. За бажанням, на цьому етапі можна додати 1 ст. л. розм’яклого вершкового масла.

Деко накрити кришкою, чи фольгою і помістити в розігріту до температури 180 °С духовку. Випікати 10 хв.

Тим часом збити білок.

До збитого білка додати підварені яблука, добре вимішати.

Збити міксером до однорідної маси.

Деко вийняти з духовки, рівномірно викласти на запіканку білково-яблучну масу і знову помістити в духовку (тепер кришкою накривати не треба) на 15-20 хв. Рисова запіканка з яблуками готова.