Рисова запіканка з яблуками
Інгредієнти:
- рис - 1 склянка
- цукор - 1/2 склянки
- яблука - 700-800 г
- яйця - 3 шт.
- сіль
- порошок кориці - 1/2 ч. л.
- сметана (при подачі)
Приготування рисової запіканки:
Для приготування рисової запіканки я використовувала форму розміром 27х19 см.
Рис добре промити, залити двома склянками води, довести до кипіння і варити на малому вогні, накривши кришкою, 10 хв. Потім відставити з вогню, викласти в деко для запікання і дати охолонути.
Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматками.
В невелику каструлю викласти 1/3 частину яблук, додати 2 ст. л. цукру і трохи води (приблизно 4 ст. л.). Яблука довести до кипіння, накрити кришкою і проварити на малому вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Потім зняти кришку і, помішуючи, дати випаруватись воді. Яблука повинні розмякнути. Відставити з вогню і вистудити.
До рису додати решту яблук (2/3), 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. порошку кориці, трохи солі, 2 яйця + 1 жовток (білок, що залишився, використаємо пізніше). Все добре вимішати. За бажанням, на цьому етапі можна додати 1 ст. л. розм’яклого вершкового масла.
Деко накрити кришкою, чи фольгою і помістити в розігріту до температури 180 °С духовку. Випікати 10 хв.
Тим часом збити білок.
До збитого білка додати підварені яблука, добре вимішати.
Збити міксером до однорідної маси.
Деко вийняти з духовки, рівномірно викласти на запіканку білково-яблучну масу і знову помістити в духовку (тепер кришкою накривати не треба) на 15-20 хв. Рисова запіканка з яблуками готова.
Рисову запіканку можна подати із підцукрованою за смаком сметаню.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 86773
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-10-23
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (19):Супер!
Дуже сподобалось )))) Смачно!
Дуже смачно )))
Якщо ви любитель яблук,і рису з кислинкою. Ця запіканка саме для Вас.
Дуже смачно, рекомендую.
Дуже простий рецепт. Надзвичайно смачно.
Я теж печу таку запіканку, але шарами:рис, яблука і т.д. Рецепт – класний!
Смачно!
Нажаль, в мене не вийшло...я ніколи не додавала яйця і не розмішувала яблука з рисом, а робила шарами. Шкода, що зіпсула обід.
Ірино, мені також шкода, що запіканка Вам не вдалась.
Роблю запіканку вже четвертий раз (без сметани, бо дітям не можна), перший раз все по рецепту, наступні рази пробувала додати тертий гарбуз, родзинки, кожен раз виходило дуже смачно! А головне мій маленький дуже перебірливий, так просить запіканку!!! Дуже дякую за рецепт!
Таню, на здоров’я! Дуже тішуся, що маленькому догодили :)
Дуже смачна запіканка!!!=)дякую за такий рецепт....мої хлопчики дуже її полюбили, навіть чолові, який ніколи не любив рис, запіканка сподобалась))) велике Вам дякую!
Христя, на здоров’ячко всім вам :)
Розмір деко :-)
Ірино, розмір деко 27х19 см :)
А який рис брати?
Іра, звичайний білий круглий або довгий рис.
Дуже смачно вийшло, зберегла рецепт))) величезне дякую.