Рисова запіканка з яблуками

Рисова запіканка з яблуками. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • рис - 1 склянка
  • цукор - 1/2 склянки
  • яблука - 700-800 г
  • яйця - 3 шт.
  • сіль
  • порошок кориці - 1/2 ч. л.
  • сметана (при подачі)
Рисова запіканка з яблуками. Інгредієнти.
Приготування рисової запіканки:

Для приготування рисової запіканки я використовувала форму розміром 27х19 см.

Рис вариться.
Рис добре промити, залити двома склянками води, довести до кипіння і варити на малому вогні, накривши кришкою, 10 хв. Потім відставити з вогню, викласти в деко для запікання і дати охолонути.
Нарізані яблука.
Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматками.
Яблука підварюються.
В невелику каструлю викласти 1/3 частину яблук, додати 2 ст. л. цукру і трохи води (приблизно 4 ст. л.). Яблука довести до кипіння, накрити кришкою і проварити на малому вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Потім зняти кришку і, помішуючи, дати випаруватись воді. Яблука повинні розмякнути. Відставити з вогню і вистудити.
Все вимішуємо.
До рису додати решту яблук (2/3), 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. порошку кориці, трохи солі, 2 яйця + 1 жовток (білок, що залишився, використаємо пізніше). Все добре вимішати. За бажанням, на цьому етапі можна додати 1 ст. л. розм’яклого вершкового масла.
Накриваємо кришкою і в духовку.
Деко накрити кришкою, чи фольгою і помістити в розігріту до температури 180 °С духовку. Випікати 10 хв.
Білок.
Тим часом збити білок.
Збитий білок з відвареними яблуками.
До збитого білка додати підварені яблука, добре вимішати.
Збитий з яблуками білок.
Збити міксером до однорідної маси.
Готово.
Деко вийняти з духовки, рівномірно викласти на запіканку білково-яблучну масу і знову помістити в духовку (тепер кришкою накривати не треба) на 15-20 хв. Рисова запіканка з яблуками готова.
Рисову запіканку можна подати із підцукрованою за смаком сметаню.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 86773
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-10-23
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (19):Олена | 2011-12-16
Супер!
Христя | 2012-10-19
Дуже сподобалось )))) Смачно!
Ігор | 2012-11-08
Дуже смачно )))
Ольга | 2013-09-22
Якщо ви любитель яблук,і рису з кислинкою. Ця запіканка саме для Вас.
Людмила | 2014-02-02
Дуже смачно, рекомендую.
Софія | 2014-02-07
Дуже простий рецепт. Надзвичайно смачно.
Ліда | 2014-10-09
Я теж печу таку запіканку, але шарами:рис, яблука і т.д. Рецепт – класний!
Лідія | 2015-02-08
Смачно!
Ірина | 2016-03-16
Нажаль, в мене не вийшло...я ніколи не додавала яйця і не розмішувала яблука з рисом, а робила шарами. Шкода, що зіпсула обід.
Люба | 2016-03-16
Ірино, мені також шкода, що запіканка Вам не вдалась.
Таня | 2016-03-27
Роблю запіканку вже четвертий раз (без сметани, бо дітям не можна), перший раз все по рецепту, наступні рази пробувала додати тертий гарбуз, родзинки, кожен раз виходило дуже смачно! А головне мій маленький дуже перебірливий, так просить запіканку!!! Дуже дякую за рецепт!
Люба | 2016-03-27
Таню, на здоров’я! Дуже тішуся, що маленькому догодили :)
Христя | 2017-01-30
Дуже смачна запіканка!!!=)дякую за такий рецепт....мої хлопчики дуже її полюбили, навіть чолові, який ніколи не любив рис, запіканка сподобалась))) велике Вам дякую!
Люба | 2017-01-30
Христя, на здоров’ячко всім вам :)
Ірина | 2017-12-06
Розмір деко :-)
Люба | 2017-12-07
Ірино, розмір деко 27х19 см :)
Іра | 2018-11-18
А який рис брати?
Люба | 2018-11-18
Іра, звичайний білий круглий або довгий рис.
Маріанна | 2019-01-30
Дуже смачно вийшло, зберегла рецепт))) величезне дякую.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору