Торт “Дамський каприз”
Інгредієнти (для тіста):
- вершкове масло - 50 г
- мед - 2 ст. л.
- цукор - 70 г
- яйця - 1 шт.
- молоко - 2 ст. л.
- борошно - 170-200 г
- сода - 1 ч. л.
- оцет
Для крему:
- вершкове масло - 250 г
- манна крупа - 3 ст. л. (без вершка)
- молоко - 300 г
- цукор - 50 г
Для помадки:
- цукор - 4 ст. л.
- вода - 2 ст. л.
- вершкове масло - 50 г
- какао - 2 ст. л.
А також:
- варення з кислинкою (за бажанням)
Приготування:
Цей торт я випікала у формі діаметром 26 см.

Яйце, цукор і мед добре перемішати.

Додати масло, молоко, все перетерти,..

...поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння (але не кип'ятити). Відставити з вогню і трошки остудити.

Потім додати борошно і гашену оцтом соду, замісити тісто.

Тісто скатати в ковбаску і поділити на 5 рівних частин.
Якщо у вас форма для випічки меншого діаметру (в мене 26 см.), то тісто можна розділити на 6-7 частин.

З кожної частини тіста (по черзі) розкатати круг, викласти у форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 5 хв. Форму змастити олією.

В кипляче молоко, помішуючи, поступово додати манну крупу.

Туди ж додати цукор. Постійно помішуючи, поварити ще 2-3 хв. Потім остудити до кімнатної температури.

В окрему посудину викласти масло і добре перетерти його з манкою. Манку додавати невеликими порціями.

Верхню частину коржа змастити кремом.

Нижню частину наступного коржа змастити тонким шаром варення і накрити ним попередній корж (варенням донизу). Верх коржа знову змастити кремом. Вийде так: корж-крем-варення-корж-крем-варення і т. д. Залишками крему обмастити боки торта.

Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.

Ще гарячою помадкою змастити торт і на 2 год. покласти в холодильник. Торт "Дамський каприз" готовий.
Краї торта, змащені кремом, можна притрусити кокосовою стружкою, а зверху присипати цукровою пудрою.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!