Торт “Дамський каприз”
Інгредієнти (для тіста):
- вершкове масло - 50 г
- мед - 2 ст. л.
- цукор - 70 г
- яйця - 1 шт.
- молоко - 2 ст. л.
- борошно - 170-200 г
- сода - 1 ч. л.
- оцет
Для крему:
- вершкове масло - 250 г
- манна крупа - 3 ст. л. (без вершка)
- молоко - 300 г
- цукор - 50 г
Для помадки:
- цукор - 4 ст. л.
- вода - 2 ст. л.
- вершкове масло - 50 г
- какао - 2 ст. л.
А також:
- варення з кислинкою (за бажанням)
Приготування:
Цей торт я випікала у формі діаметром 26 см.
Яйце, цукор і мед добре перемішати.
Додати масло, молоко, все перетерти,..
...поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння (але не кип'ятити). Відставити з вогню і трошки остудити.
Потім додати борошно і гашену оцтом соду, замісити тісто.
Тісто скатати в ковбаску і поділити на 5 рівних частин.
Якщо у вас форма для випічки меншого діаметру (в мене 26 см.), то тісто можна розділити на 6-7 частин.
З кожної частини тіста (по черзі) розкатати круг, викласти у форму і випікати в розігрітій до 180 °С духовці 5 хв. Форму змастити олією.
В кипляче молоко, помішуючи, поступово додати манну крупу.
Туди ж додати цукор. Постійно помішуючи, поварити ще 2-3 хв. Потім остудити до кімнатної температури.
В окрему посудину викласти масло і добре перетерти його з манкою. Манку додавати невеликими порціями.
Верхню частину коржа змастити кремом.
Нижню частину наступного коржа змастити тонким шаром варення і накрити ним попередній корж (варенням донизу). Верх коржа знову змастити кремом. Вийде так: корж-крем-варення-корж-крем-варення і т. д. Залишками крему обмастити боки торта.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Ще гарячою помадкою змастити торт і на 2 год. покласти в холодильник. Торт "Дамський каприз" готовий.
Краї торта, змащені кремом, можна притрусити кокосовою стружкою, а зверху присипати цукровою пудрою.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 28487
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-12-11
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (10):А як у Вас вийшли такі красиві сердечка?
Іра, візерунки такого типу на випічці робляться дуже просто: з паперу вирізаються довільні фігури (в даному випадку сердечка), викладаються вони на торт, политий шоколадом і зверху торт з паперовими фігурками притрушується цукровою пудрою. Потім паперові фігурки обережно забираються, – і залишається потрібний візерунок :)
Як я зрозумів біле це пудра? А сердечки шоколадні?
Олег, ви все правильно зрозуміли :) В коментарі вище я описала як прикрашала торт.
Пані Люба, скажіть будь-ласка чи підійде такий крем до спартака? чи може є у Вас якийсь спеціальний крем для нього? якщо Ваша ласка, напишіть, будь ласка!!Буду вдячна Вам!
Світлана, крем з манкою для “Спартака” підійде, а спеціального крему в мене наразі немає.
Тісто потрібно розкатувати дуже тоненько?
Скільки кидати манки з молоком? І скільки манки з маслом?
Олю, на молоці заварити 3 ст. л. манної крупи з цукром, вистудити і перетерти з вершковим маслом :)