Шоколадний кекс з вишнями
Інгредієнти:
- шоколад чорний - 150 г
- вишня у власному соці - 150 г (без рідини)
- борошно - 100 г
- масло - 200 г
- цукор - 150 г
- яйця - 3 шт.
- коньяк - 50 г
- сода гашена оцтом - 1 ч. л.
- цукрова пудра
Приготування шоколадного кексу з вишнями:
Якщо вам до вподоби поєднання вишні і гіркого шоколаду, обов’язково приготуйте цей кекс. Дуже-дуже смачно!

Вишні залити коньяком і залишити на 1-1,5 год.

Шоколад розтопити на водяній бані і охолодити до кімнатної температури.

Розм'якле масло добре збити з цукром (масло має посвітлішати).

В масло по одному додати три жовтка, постійно збиваючи міксером до розчинення цукру. Яйця повинні бути кімнатної температури – це обов’язково.

В масляну суміш додати коньяк, в якому настоювались вишні, і добре збити міксером.

Потім додати розтоплений шоколад і знову добре збити.

Додати просіяне борошно разом з гашеною оцтом содою і вимішати ложкою.

Білки збити до штивної маси. Половину білків додати до тіста і збити міксером.

Потім викласти решту білків і вишні, акуратно вимішати ложкою.

Форму змастити олією, присипати борошном і викласти тісто. Помістити в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40-45 хв. Кекс перевірити на готовність дерев'яною паличкою, вона повинна виходити сухою з середини кекса.

Спечений кекс остудити і щедро присипати цукровою пудрою. Шоколадний кекс з вишнями готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!