Шоколадний кекс з вишнями
Інгредієнти:
- шоколад чорний - 150 г
- вишня у власному соці - 150 г (без рідини)
- борошно - 100 г
- масло - 200 г
- цукор - 150 г
- яйця - 3 шт.
- коньяк - 50 г
- сода гашена оцтом - 1 ч. л.
- цукрова пудра
Приготування шоколадного кексу з вишнями:
Якщо вам до вподоби поєднання вишні і гіркого шоколаду, обов’язково приготуйте цей кекс. Дуже-дуже смачно!
Вишні залити коньяком і залишити на 1-1,5 год.
Шоколад розтопити на водяній бані і охолодити до кімнатної температури.
Розм'якле масло добре збити з цукром (масло має посвітлішати).
В масло по одному додати три жовтка, постійно збиваючи міксером до розчинення цукру. Яйця повинні бути кімнатної температури – це обов’язково.
В масляну суміш додати коньяк, в якому настоювались вишні, і добре збити міксером.
Потім додати розтоплений шоколад і знову добре збити.
Додати просіяне борошно разом з гашеною оцтом содою і вимішати ложкою.
Білки збити до штивної маси. Половину білків додати до тіста і збити міксером.
Потім викласти решту білків і вишні, акуратно вимішати ложкою.
Форму змастити олією, присипати борошном і викласти тісто. Помістити в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40-45 хв. Кекс перевірити на готовність дерев'яною паличкою, вона повинна виходити сухою з середини кекса.
Спечений кекс остудити і щедро присипати цукровою пудрою. Шоколадний кекс з вишнями готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 23703
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-03
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (19):Дуже смачно.Ось таким має бути справжній кекс!!!!Дуже вам дякую.
дуже-дуже смачний кекс!!)))
суперский кекс!!! ням-ням))
А яка за розміром повинна бути форма (висота і діаметр)?
Висота форми, у якій я випікала кекс, – 7,5 см, діаметр – 24 см, діаметр отвору всередині форми – 8 см, але такий розмір форми не є обов’язковим, можна взяти будь-яку невелику форму.
Дякую Вам за рецепт!!! Я спекла i дуже задоволена результатом!
Дуже вдячна Вам за рецепт кексу. Печу дуже рідко і не завжди вдало, а кекс получився ну дуже – дуже смачний. Стане моїм фірмовим блюдом як і піца за Вашим рецептом. Ще раз дякую за Ваші рецепти)))
Величезне спасибі за рецепт. А якщо нема шоколаду, чи можна використати какао і в яких пропорціях?
Дано, в даному рецепті шоколад є обов’язковим інгредієнтом, какао тут не підійде.
Чи можна використати заморожені вишні? Чи потрібно попередньо відварити вишні?
Оксано, вишні відварювати не потрібно. Їх слід лише розморозити, щоб стекла зайва рідина.
А можна без алкоголю?
Як думаєте, можна спекти мінікексики? Маю на увазі форму на 12 штук маленьких замість 1 великого кекса?
Маріє, так, можна. Лише час випікання треба трохи зменшити.
Підкажіть а якщо зробити торт із тіста то який крем підійде і чи робити пропитку( в нас синуля дуже любить цей кекс хочу його інтерпритувати в торт на його день народження)
Галю, я думаю, що сюди підійшов би якийсь вершковий або вершково-шоколадний крем. Крем можна приготувати за рецептом, який використовується в класичному рецепті вишневого торта «Чорний ліс». Звідти ж можна запозичити ідею для просочування коржів.
Цей кекс – просто неймовірний. Смакота. Спекла ввечері і незнаю чи шматочок залишиться мені на сніданок до кави. Дякую за рецепт
Наталю, на здоров’я! Це, мабуть, мій улюблений кекс :)