
Готуємо бісквіт. Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 г цукру і збити їх міксером до світлої маси.

Білки збити в густу штивну піну.

До білків додати решту цукру (50 г) і ще раз все добре збити міксером.

До білків додати жовтки і добре вимішати.

Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.

Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини. До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою.

У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало.

Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром.

Жовток розмішати з водою (20 г).

До жовтка вилити згущене молоко.

І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.

Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.

Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.

Корж розрізати на три частини.

Коржі перекласти кремом.

Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати.

Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.

Торт “Прага” готовий.