Торт “Прага”
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 115 г
- яйця - 6 шт.
- цукор - 150 г
- вершкове масло - 40 г
- какао-порошок - 25 г
Інгредієнти для крему:
- жовток - 1 шт.
- згущене молоко - 120 г
- вода - 20 г
- вершкове масло - 200 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- какао-порошок - 10 г
Інгредієнти для глазурі:
- чорний шоколад - 70 г
- вершкове масло - 70 г
А також:
- абрикосовий джем або повидло - 60 г
Приготування торта “Прага”:
Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 22-23 см.
Готуємо бісквіт. Жовтки відділити від білків. До жовтків всипати 100 г цукру і збити їх міксером до світлої маси.
Білки збити в густу штивну піну.
До білків додати решту цукру (50 г) і ще раз все добре збити міксером.
До білків додати жовтки і добре вимішати.
Заздалегідь просіяне борошно змішати з какао.
Борошно з какао висипати до збитих яєць і обережно розмішати ложкою, підбираючи тісто з боків досередини. До розмішаного тіста вилити розтоплене на водяній бані тепле масло і знову все акуратно розмішати ложкою.
У змащену маслом і присипану борошном форму вилити тісто. І випікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 30 хв. Готовий корж викласти на решітку і залишити мінімум на 8-9 год.
Форму бажано підготувати заздалегідь, щоб готове тісто не осідало.
Готуємо крем.
Розм’якле масло добре перетерти з ванільним цукром.
Жовток розмішати з водою (20 г).
До жовтка вилити згущене молоко.
І на водяній бані або малому вогні варити до загустіння, постійно помішуючи. Потім відставити з вогню і охолодити.
Охолоджену масу (згущене молоко і жовток) невеликими порціями додавати до масла, постійно збиваючи міксером.
Потім додати какао і знову збити міксером. Крем готовий.
Корж розрізати на три частини.
Коржі перекласти кремом.
Готуємо глазур.
На водяній бані розтопити шоколад і масло, перемішати.
Поки готується глазур, верхній корж змастити розтопленим повидлом чи джемом, дати застигнути. Потім поверхню і боки торта змастити шоколадною глазур’ю.
Торт “Прага” готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 34767
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-29
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (22):Дуже милий рецепт і на вигляд привабливо, але чому треба так довго чекати щоб перекладати...
hanna, зразу після випікання бісквіт дуже ніжний, його незручно нарізати і тим паче розрізати на три коржі, а коли бісквіт вистоїться – зовсім інша справа :)
В бисквіт, порошок для печива, непотрібний?
slasa, порошок для печива не потрібний.
А можна випікати у нижчій формі?
Люба, я випікала у формі діаметром 23 см. і висотою 6,5 см. При випіканні корж виріс приблизно на 5 см.
Дуже добрий і доступний рецепт. Дякую.
Дуже класний рецепт!
Як розрізати коржі?
Таня, коржі я розрізала довгим ножем. Також є спеціальний пристрій – струна для розрізання коржів.
Супер робила на день народженя 3-х поверховий цей торт всі гості запитували рецепт.
Дякую! Дуже добрий! Ще раз Дякую!!!
На здоров’я, і ще раз на здоров’я :)
Дуже дякую! Дуже смачний торт прага.
Рецепт торта Прага сподобався.
А для чого змащувати корж зверху джемом і чи обов’язково він повинен бути абрикосовим?
Доброго дня, Ірино! На сайті опублікований автентичний рецепт торта «Прага». Цей рецепт передбачає використання абрикосового джему. Якщо Ви збираєтесь приготувати автентичний торт «Прага», тоді так, змащувати корж абрикосовим джемом обов’язково :)
мммм смачно!
Торт дуже смачний. Дякую за рецепт.
Смачно, але роблю без джему :-)
Не вийшло тісто не піднялось.