Безе з фундуком і какао
Інгредієнти:
- яєчні білки - 4 шт.
- цукор - 200 г (1 склянка)
- фундук - 50 г (0,5 склянки)
- какао-порошок - 1 ст. л.
- дрібка солі
Приготування безе з фундуком і какао:

На розжареній сковорідці обсмажити горіхи, періодично помішуючи 6-7 хв.

Потім горіхи очистити від шкірок і подрібнити в блендері.

Білки відокремити від жовтків, викласти в суху посудину, додати дрібку солі і збити їх міксером в густу піну.

Продовжуючи збивати білки, поступово (по 1-2 ст. л.) висипати до них цукор.

Потім додати просіяне через сито какао і знову збити міксером.
Так як збиті білки мають властивість осідати, то наступні кроки робимо швидко, але акуратно :)

Після цього додати подрібнені горіхи і обережно перемішати ложкою, підбираючи масу з боків досередини.

Білкову масу відсадити на застелене пергаментним папером деко через кулінарний шприц, або викласти столовою ложкою. Віпікати приблизно 1,5 год. при температурі 100 °С на верхньому ярусі духовки.

Безе з фундуком і какао готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!