Тушкована цибуля-порей
Інгредієнти:
- цибуля-порей - 2 крупних стебла (тільки біла частина)
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 2-3 зубчики
- помідори - 2 шт. (свіжі чи у власному соці)
- олія оливкова чи соняшникова - 4 ст. л.
- лимон - 1 / 2 (або за смаком)
- сіль, чорний мелений перець
- зелень петрушки
- бульйон овочевий чи м’ясний - 1 / 2 склянки (можна додати воду)
Приготування тушкованої цибулі-порей:

Часник дрібно нарізати.

Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками.

Лимон нарізати півкільцями.

Якщо помідори свіжі – ошпарити окропом, зняти шкірку і нарізати невеликими кубиками.
Краще, якщо помідори будуть стиглі і соковиті.

Цибулю-порей добре промити і нарізати крупними кільцями.

В каструлю налити олію, добре розігріти і викласти цибулю і часник. Смажити 5 хв., періодично помішуючи.

Потім додати помідори.

Слідом додати лимон ...

... цибулю-порей і все залити бульйоном.

Вміст каструлі посолити, довести до кипіння.

Накрити кришкою і на малому вогні тушкувати 25 хв.

В кінці приготування поперчити і відставити з вогню. Тушкована цибуля-порей готова.
Ця страва є гарним гарніром до м’яса, птиці чи риби.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!