Приготування шашлика зі свинини:
М’ясо для шашлика повинно бути з молодої тварини, соковитим та свіжим, і в жодному разі не мороженим. Також дуже добре, якщо м’ясо буде з прожилками жиру, – це забезпечить шашлику більшу соковитість. Тому для приготування шашлика я завжди використовую свинну шию, як на мене, це ідеальний варіант. Маринувати м’ясо слід в скляному, фарфоровому або емальованому посуді. Якщо взяти все це до уваги, шашлик, за нижчеподаним рецептом, вийде дуже смачним, ніжним і соковитим.

Цибулю очистити і нарізати кільцями.

М’ясо промити, обсушити і нарізати доволі крупними шматками.

Посолити.

Додати червоний перець.

Додати чорний мелений перець.

Влити лимонний сік і ...

... вино.

Потім додати порізану цибулю і все добре перемішати. Перемішуючи, цибулю пом’яти руками. Після цього накрити м’ясо перевернутою пласкою тарілкою і зверху поставити гніт. Маринувати 6-8 год. в холодильнику, або залишити на ніч.

Коли м’ясо вже замаринувалося, додати олію і все перемішати. При смаженні, завдяки олії, на шматочках м’яса утвориться скоринка, яка не дасть витікати м’ясному соку і забезпечить соковитість шашлика.

Замариновані шматки м’яса нанизати на шампури і готувати на вугіллі, періодично обертаючи їх. З готового шашлика, при проколі чи розрізі, повинен витікати прозорий м’ясний сік (якщо сік рожевий, – м’ясо прожарилось недостатньо). Смачний і соковитий шашлик зі свинини готовий.