Шашлик зі свинини
Інгредієнти для маринаду на 1 кг м’яса:
- свинина (шия) - 1 кг
- ріпчаста цибуля - 150 г
- сік з половини крупного лимона
- червоне сухе вино - 50 мл.
- олія соняшникова рафінована чи оливкова - 50 мл.
- сіль - 1 ч. л. (з вершком)
- червоний пекучий перець - за смаком
- чорний мелений перець - за смаком
Приготування шашлика зі свинини:
М’ясо для шашлика повинно бути з молодої тварини, соковитим та свіжим, і в жодному разі не мороженим. Також дуже добре, якщо м’ясо буде з прожилками жиру, – це забезпечить шашлику більшу соковитість. Тому для приготування шашлика я завжди використовую свинну шию, як на мене, це ідеальний варіант. Маринувати м’ясо слід в скляному, фарфоровому або емальованому посуді. Якщо взяти все це до уваги, шашлик, за нижчеподаним рецептом, вийде дуже смачним, ніжним і соковитим.
Цибулю очистити і нарізати кільцями.
М’ясо промити, обсушити і нарізати доволі крупними шматками.
Посолити.
Додати червоний перець.
Додати чорний мелений перець.
Влити лимонний сік і ...
... вино.
Потім додати порізану цибулю і все добре перемішати. Перемішуючи, цибулю пом’яти руками. Після цього накрити м’ясо перевернутою пласкою тарілкою і зверху поставити гніт. Маринувати 6-8 год. в холодильнику, або залишити на ніч.
Коли м’ясо вже замаринувалося, додати олію і все перемішати. При смаженні, завдяки олії, на шматочках м’яса утвориться скоринка, яка не дасть витікати м’ясному соку і забезпечить соковитість шашлика.
Замариновані шматки м’яса нанизати на шампури і готувати на вугіллі, періодично обертаючи їх. З готового шашлика, при проколі чи розрізі, повинен витікати прозорий м’ясний сік (якщо сік рожевий, – м’ясо прожарилось недостатньо). Смачний і соковитий шашлик зі свинини готовий.
Смакувати шашлик добре з соусами, овочевими салатами, попиваючи червоним вином :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 76827
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-05-05
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (35):Хороший рецепт. Особливо подобається ідея додати олію в кінці маринування. А основне фото - просто КЛАС!
Сьогодні перевірив рецепт. Підтверджую :) виходить на 5+
Спробую завтра, потім відпишусь за результат.
Пробував. Сказати, що шашлик вийшов смачним - це нічого не сказати! Дійсно гарний рецепт. Я наче і неодноразово готував шашлик по інших рецептах, але цей сподобався найбільше. Рекомендую!
Дякую рецепт суперовий. Було дуже смачно.
На обливаний понеділок приготую! Обов’язково напишу.
Ви добавляли червоний перець пекучий і мелений перець?
Defender, саме так: червоний гострий і чорний мелений перець.
А шашлик гострим не буде?
Defender, шашлик буде смачним )))
А якщо взяти говядину?
Ірина, якщо взяти гов’ядину, – то вийде шашлик із гов’ядини :) Але тут важливо його вчасно забрати з вогню, інакше шашлик буде сухим.
Класний рецепт! Дуже детальний, обовязково спробую.
Шашлик супер, м’який та соковитий! Зовсім не гострий! Рекомендую всім шашликоманам готувати!
Прикольний рецепт.
Готував на компанію друзів, 4.5кг м’яса. Всім дуже сподобалось... Так що + від мене +!!!
Такий нічогенький.
Ох... я вже відчуваю його запах.
Шашлик дійсно смачний, я сам шеф-кухар...підтверджую оцінкою 10/10
Дякую, мені дуже приємно :)
Просто відпад!
Мариную так же ж само.. Але додаю ще майонез.
Аліна, маринад в майонезе это дико и не уважение к шашлыку :) Вместо майонеза можно использовать сметану, добавляя туда порошок перца чили. А вместо уксуса мариновать шашлык в красном вине. Так будет нежнее, и вкус мяса не отобьется всепроникающей уксусной горечью.
Дякую, чудовий рецепт шашлика!!! Саме даний рецепт був в основі мого дебюту по приготуванні шашлика, до цього тільки вмів жарити! В результаті вийшов неперевершено смачний та соковитий шашлик! Друзі у захваті!
чи можна в цьому маринаді тримати м’ясо до приготування 2 доби?
Дмитре, гадаю, що можна, але в холодильнику.
Можна замінити червоний перець на паприку?
Гарно дякую, за рецепт.
Вийшов дддужеее смачний шашлик!
Довго шукав хороший рецепт і нарешті. Готував на компанію всі сказали що просто бомба. Раджу всім це дуже смачно.
Готували шашлик за вашим рецептом на вихідних. Шашлик виходить смачний і соковитий!!! Дякуємо, було дуже смачно!!
Ми вчора готували по цьому рецепту, шашлик вийшов дуже ніжний і смачний. Тепер це наш улюбленний рецепт. Було дуже романтично їсти таку смакоту в сніжний день :)