‹‹ на попередню сторінку
Салати
Салати – найрізноманітніша категорія кулінарних страв. Чудове доповнення основної страви або її вдала заміна. Адже, залежно від інгредієнтів, можна приготувати легкі овочеві салати або ситні – з м’ясом, куркою, грибами, рибою і т. п.
На нашому кулінарному сайті ви можете знайти найкращі рецепти салатів на будь-який смак. Це класичні і нові святкові салати на новий рік, великодні та різдвяні свята, дні народження і т. п., а також прості, недорогі салати на щодень, що легко і швидко готуються.
Всього рецептів в категорії: 58
Інгредієнти: буряк невеликий (варений або запечений) - 2 шт. (400 г);
сир Фета - 100 г;
рукола - 50 г;
кунжут - 2 ст. л.;
чорний мелений перець - за смаком;
оливкова олія - 3 ст. л.;
лимонний сік - 1 ст. л.;
бальзамічний оцет - 1 ст. л.;
сіль - 1/3 ст. л.
Інгредієнти:баклажани - 350 г;
помідори - 350 г;
цибуля - 100 г;
зелень петрушки;
часник - 2 зубчики;
хмелі-сунелі - 1 ч. л.;
лимонний сік - за смаком;
оливкова олія - 2 ст. л.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Інгредієнти: скумбрія гарячого копчення (невелика) - 1 шт.;
яйця - 3 шт.;
огірок салатний - 1 шт.;
редиска - 1 пучок (невеликий);
салатна зелень (у мене шпинат і рукола) - 100 г;
кріп - пів пучка;
зелена цибуля - пів пучка;
цедра одного лимона;
чорний мелений перець - за смаком;
сметана 20% - 70 г;
майонез - 70 г;
сік з половини лимона;
корінь хрону - 20 г або за смаком;
сіль - за смаком.
Інгредієнти: яловичина або телятина - 400 г;
солодкий перець - 200 г (1 шт.);
огірки - 400 г;
червоний гострий перець - 1 шт.;
зелена цибуля - 50 г;
насіння кунжуту - 1,5 ст.л.;
сіль - 1 ч.л.;
лимонний сік - 2 ст.л.;
ріпчаста цибуля - 100 г;
корінь імбиру - 10 г;
часник - 4 зубчики;
цукор - 1 ст.л.;
мелений коріандр - 1 ст.л.;
соєвий соус - 3 ст.л.;
кунжутна або соняшникова рафінована олія - 2 ст.л.
Інгредієнти: помідори невеликого розміру - 400 г;
сир тофу - 200 г;
червоний гострий перець (невеликий) - 1 шт. або за смаком;
арахіс смажений - 100 г;
петрушка - 1 невеликий пучок;
італійська суміш трав - 1 ч.л.;
оливкова олія - 2 ст.л.;
лимонний сік - 2 ст.л. або за смаком;
сіль - за смаком.
Інгредієнти: перлова крупа - 150-200 г;
зелень петрушки - 70 г;
зелень кропу - 70 г;
рукола - 70 г;
помідори - 500 г;
огірки - 300 г;
солодкий перець - 200 г;
ріпчаста цибуля - 100 г;
часник - 5-6 зубчиків;
коріандр (мелений) - 2 ч. л.;
оливкова олія - 5 ст. л.;
лимонний сік - 2 ст. л.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Інгредієнти: бекон - 100 г;
куряче філе - 250 г;
яйця - 2 шт.;
авокадо (велике) - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
блакитний сир (з пліснявою) - 100 г;
листя салату - 150 г;
оливкова олія - 5 ст. л.;
винний оцет чи лимонний сік - 2 ст. л. або за смаком;
зерниста гірчиця - 1 ст. л.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Інгредієнти: листя салату (в мене латук) - 300 г;
яйця - 3 шт.;
бекон - 100 г;
чорний чи білий хліб (в мене тостовий) - 130 г;
сушений часник - 1 ч. л.;
оливкова олія - 4 ст. л.;
червоний винний оцет або лимонний сік - 1 ст. л. або за смаком;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі - 2 шт. (300 г);
стебла селери - 3 шт. (200 г);
грецький горіх - 70 г;
листя салату (за бажанням) - 70 г;
домашній майонез (густий) - 100 г;
вершки (21 %) - 4 ст. л.;
гірчиця з зернами - 1-2 ст. л.;
лимонний сік1-2 ст. л.;
сіль - за смаком.
Інгредієнти: капуста червоноголова - 250 г;
морква - 150 г;
огірок - 200 г;
сіль - за смаком;
насіння кунжуту - 2,5 ст. л.;
соєвий соус - 1 ст. л.;
оцет рисовий або яблучний - 1 ст. л. або за смаком;
цукор - 1 / 2 ч. л.;
соняшникова рафінована олія - 3 ст. л.;
кунжутна олія (за бажанням) - 1 ч. л.