Смажений лосось з грейпфрутовим соусом
Інгредієнти:
- лосось - 1,2 кг
- оливкова олія - 5 ст. л.
- часник - 4 дольки
- лимон - 1 / 2 шт.
- сіль, чорний і білий свіжомелений перець
Інгредієнти для соусу:
- яйця (жовтки) - 3 шт.
- грейпфрут червоний (середнього розміру) - 1 шт.
- оливкова олія - 10 ст. л.
- коріандр - 1 ч. л. (без вершка)
- сіль, свіжомелений чорний перець
- цукор (при потребі)

Приготування смаженого лосося з грейпфрутовим соусом.

Рибу очистити від луски, промити, обсушити паперовим рушником і порізати на шматки (як на фото) товщиною 2,5-3 см.

Шматки лосося викласти у велику посудину, посолити, додати лимонний сік і свіжомелений білий і чорний перець. Акуратно перемішати.

Дольки часника розчавити ножем (як на фото) і очистити.

Потім до риби додати часник і оливкову олію. Ще раз добре перемішати, накрити кришкою і залишити маринуватися на 30-40 хв. Під час маринування рибу слід ще 1-2 рази перемішати.

Рибу обмокнути в маринаді і смажити на розігрітій сковороді приблизно по 4 хв. з кожного боку. Вогонь під сковорідкою повинен бути трохи більший за середній.

Обсмажені, ще гарячі шматки лосося полити грейпфрутовим соусом і подавати до столу. Смажений лосось з грейпфрутовим соусом готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!