Грейпфрутовий соус

Грейпфрутовий соус.
Інгредієнти:
  • яйця (жовтки) - 3 шт.
  • грейпфрут червоний (середнього розміру) - 1 шт.
  • оливкова олія - 10 ст. л.
  • коріандр - 1 ч. л. (без вершка)
  • сіль, свіжомелений чорний перець
  • цукор (при потребі)
Грейпфрутовий соус. Інгредієнти.
Приготування грейпфрутового соусу.

Сьогодні я скористалась рецептом відомого англійського кухаря Гордона Рамзі. Виходить цей соус на смак досить специфічний, та мені подобається. Сподіваюсь, що і вам він прийдеться до смаку. Подається грейпфрутовий соус до червоної риби.

Жовтки і мелений коріандр.
Жовтки відділити від білків і викласти в посудину. До жовтків додати подрібнений в ступці коріандр (білки можна використати для приготування безе).
Додаємо цедру і сік грейпфрута.
Додати цедру грейпфрута і сік (з половини грейпфрута). Вміст посудини розмішати вінчиком до однорідного стану.
Соус на паровій бані.
Потім на 3-4 хв. поставити на водяну баню, постійно помішуючи вінчиком, поки маса трохи не посвітліє і не загусне.
Додаємо олію.
Після цього в каструлю додати 1 / 2 ст. л. оливкової олії, добре все перемішати і невеликими порціями (по 1 ст. л.) додати решту олії, постійно помішуючи вінчиком.
Солимо і перчимо. Грейпфрутовий соус готовий.
Потім за смаком поперчити, посолити, при потребі додати цукор, щоб пом’якшити гіркоту і кислоту грейпфрута. За консистенцією соус повинен вийти як густа текуча сметана, тому, в разі необхідності (якщо соус вийде надто густим), додати кип’ячену воду чи грейпфрутовий сік.
Грейпфрутовий соус готовий.
Грейпфрутовий соус готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9561
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-27
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (5):Юлия | 2013-02-07
Смачно! (я готувала)
Христина | 2013-11-17
Дуже велике спасибі за рецеп цього соусу.
Люба | 2013-11-17
Христина, на здоров’я :)
Христина | 2017-04-15
Який термін його зберігання?
Люба | 2017-04-15
Христино, на жаль, точно вказати термін придатності цього соусу не можу, але думаю, що 1-2 дні, не більше.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору