Приготування грейпфрутового соусу.
Сьогодні я скористалась рецептом відомого англійського кухаря Гордона Рамзі. Виходить цей соус на смак досить специфічний, та мені подобається. Сподіваюсь, що і вам він прийдеться до смаку. Подається грейпфрутовий соус до червоної риби.
Жовтки відділити від білків і викласти в посудину. До жовтків додати подрібнений в ступці коріандр (білки можна використати для приготування
безе).
Додати цедру грейпфрута і сік (з половини грейпфрута). Вміст посудини розмішати вінчиком до однорідного стану.
Потім на 3-4 хв. поставити на водяну баню, постійно помішуючи вінчиком, поки маса трохи не посвітліє і не загусне.
Після цього в каструлю додати 1 / 2 ст. л. оливкової олії, добре все перемішати і невеликими порціями (по 1 ст. л.) додати решту олії, постійно помішуючи вінчиком.
Потім за смаком поперчити, посолити, при потребі додати цукор, щоб пом’якшити гіркоту і кислоту грейпфрута. За консистенцією соус повинен вийти як густа текуча сметана, тому, в разі необхідності (якщо соус вийде надто густим), додати кип’ячену воду чи грейпфрутовий сік.
Грейпфрутовий соус готовий.