Тарталетки з ягодами і заварним кремом

Тарталетки з ягодами і заварним кремом. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • цукор - 70 г
  • борошно - 170 г
  • жовток - 1 шт.
  • ванільний цукор - 8 г (1 / 2 пакета)
  • сода гашена оцтом - 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для заварного крему:
  • жовтки - 4 шт.
  • молоко - 400 г
  • цукрова пудра - 100 г
  • борошно - 40 г
  • ванільний цукор - 1 / 2 пакета
А також:
  • ягоди (будь-які) - за смаком
Тарталетки з ягодами і заварним кремом.
Приготування тарталеток з ягодами і заварним кремом.

Тут можна використати будь-які ягоди. Сьогодні я взяла малину, чорницю та червону смородину (що було під рукою). Ще заварний крем гарно смакує з полуницею :)

Розтерте масло з цукром.
Готуємо тісто.
Розм’якле масло добре перетерти з цукром, додати туди жовток і знову перетерти.
Додаємо до борошна гашену соду.
В окрему посудину просіяти борошно, додати гашену оцтом соду, перемішати.
До розтертого масла додаємо борошно.
До перетертої маси (масло, цукор і жовток) додати просіяне борошно з содою...
Замішуємо тісто.
... і замісити ніжне еластичне тісто.
Розкладаємо тісто по формочках.
Тісто рівномірно викласти у формочки (у мене формочки маленькі – вийшло 12 корзинок). Запікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 15 хв. Спечені корзинки виходять ніжними і крихкими, тому виймати їх з формочок слід обережно.
Доводимо до кипіння молоко.
Готуємо заварний крем.
Молоко поставити на вогонь і довести до кипіння.
Викладаємо в посудину жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор.
В посудину викласти 4 жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор. Добре перетерти ложкою до однорідної маси.
Додаємо гаряче молоко.
До перетертої маси вилити частину гарячого молока (яке щойно закипіло), швидко розмішати ложкою і, помішуючи, долити решту молока. Все розмішати до однорідного стану.
Заварюємо крем на малому вогні.
Отриману масу в каструлі поставити на малий вогонь і постійно та інтенсивно помішувати до загустіння крему. Потім відставити з вогню і охолодити.
Інтенсивно помішувати масу слід для того, щоб не утворилися грудки, та якщо все ж таки грудки утворились, – перетріть крем через сито.
Тарталетки з ягодами і заварним кремом готові.
Корзинки наповнити кремом, зверху викласти ягоди. Тарталетки (корзинки) з ягодами і заварним кремом готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 39249
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-07-01
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (2):васюта | 2012-07-06
Гарне і смачне на вигляд. Хочу приготувати.
Марта | 2014-01-05
Гарний рецепт !!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору