Приготування тарталеток з ягодами і заварним кремом.
Тут можна використати будь-які ягоди. Сьогодні я взяла малину, чорницю та червону смородину (що було під рукою). Ще заварний крем гарно смакує з полуницею :)
Готуємо тісто.
Розм’якле масло добре перетерти з цукром, додати туди жовток і знову перетерти.
В окрему посудину просіяти борошно, додати гашену оцтом соду, перемішати.
До перетертої маси (масло, цукор і жовток) додати просіяне борошно з содою...
... і замісити ніжне еластичне тісто.
Тісто рівномірно викласти у формочки (у мене формочки маленькі – вийшло 12 корзинок). Запікати у розігрітій до 200 °С духовці приблизно 15 хв. Спечені корзинки виходять ніжними і крихкими, тому виймати їх з формочок слід обережно.
Готуємо заварний крем.
Молоко поставити на вогонь і довести до кипіння.
В посудину викласти 4 жовтки, борошно, цукрову пудру і ванільний цукор. Добре перетерти ложкою до однорідної маси.
До перетертої маси вилити частину гарячого молока (яке щойно закипіло), швидко розмішати ложкою і, помішуючи, долити решту молока. Все розмішати до однорідного стану.
Отриману масу в каструлі поставити на малий вогонь і постійно та інтенсивно помішувати до загустіння крему. Потім відставити з вогню і охолодити.
Інтенсивно помішувати масу слід для того, щоб не утворилися грудки, та якщо все ж таки грудки утворились, – перетріть крем через сито.
Корзинки наповнити кремом, зверху викласти ягоди. Тарталетки (корзинки) з ягодами і заварним кремом готові.