Приготування соусу для піци:
Цукор в даному рецепті використовується для пом’якшення кислоти помідорів. Якщо на ваш смак соус не є надто кислим, – цукру можна не додавати. З даної кількості інгредієнтів готового соусу вистачає на дві великі піци діаметром 30-33 см.

Помідори на 20-30 с. опустити в киплячу воду. Потім зробити неглибокі надрізи і зняти шкірку.

Помідори нарізати дрібними кубиками, викласти в каструлю і вварити на середньому вогні (15-20 хв) не накриваючи кришкою.

Коли помідори вваряться до необхідної густини (якщо провести ложкою по поверхні, має залишитися слід), в томати за смаком додати сіль, перець і цукор. Якщо шматки помідорів до кінця не розварились, їх можна пом’яти м’ялкою, або столовою ложкою до однорідного стану.

Слідом додати орегано ...

... і оливкову олію.

Все перемішати, довести до кипіння і відставити з вогню. Для приготування піци використовувати охолоджений соус. Томатний соус для піци готовий.