Приготування пісто.
Пісто – дуже популярна страва іспанської кухні. Зазвичай її подають зі скибкою хліба і яєшнею. Також пісто можна використати як начинку до пирогів, сендвічів, млинців і навіть як соус до макаронів. Ця страва гарно смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Дана кількість інгредієнтів розрахована на три порції.
Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.
Кабачки порізати досить великими кубиками.
Перець очистити від плодоніжки і насіння, порізати кубиками.
Баклажани також порізати кубиками.
Помідори ошпарити кип’ятком, очистити від шкірки і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.
В широку сковорідку або каструлю налити оливкову олію, розігріти і викласти цибулю, обсмажити до прозорого стану.
Потім додати болгарський перець, періодично помішуючи, смажити 5 хв. на середньому вогні.
Далі викласти баклажани і кабачки, періодично помішуючи, смажити ще 7-8 хв.
Потім додати томатне пюре ...
... сіль, перець і цукор.
Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні, накривши кришкою, варити 10 хв.
Потім в каструлю збити яйця, трошки їх посолити, накрити кришкою і ще трохи потримати на вогні, поки не прихопиться білок.
За бажанням яйця можна перемішати з овочами.
Пісто розкласти у порційні тарілки і, за бажанням, притрусити січеною зеленню петрушки. Пісто готове.