Приготування помідорів запечених з пряними травами і часником.
Такі помідори ще гарно смакують із сиром типу “Пармезан” чи “Грана падано”. Тому, за бажанням, за 10 хв. до готовності томати можна посипати тертим сиром. Ця смачна і надзвичайно легка в приготуванні страва стане гарним доповненням до м’яса, риби, печеної картоплі.
Помідори помити і нарізати товстими кільцями (приблизно 1,5 см.). Кожен помідор я розрізала на три частини.
На змащене оливковою олією деко викласти порізані помідори.
Помідори добре посолити, поперчити і посипати сухими пряними травами. Якщо томати надто кислі, можна їх трохи посипати цукром.
Потім на помідори викласти подрібнений часник і листочки розмарину.
Кожен помідор злегка полити оливковою олією. Деко з помідорами помістити в розігріту до 180 °С духовку і запікати 40-45 хв.
Помідори запечені з пряними травами готові.