Приготування хачапурі по-імеретинськи.
В Грузії, на батьківщині цієї страви, хачапурі по-імеретинськи печуть зі соленим імеретинським сиром. Якщо такий сир знайти важко, його можна замінити на будь-який інший смачний, бажано розсольний сир: сулугуні, бринзу, чанах, адегейський, моцареллу і ін. Також дуже смачні хачапурі виходять з двома видами сиру. Сьогодні я використовувала для цієї страви бринзу, і оскільки цей сир дуже солений, я додала до нього кисломолочний сир у співвідношенні 1:1. Всім нам дуже сподобалась ця страва, сподіваюсь, сподобається вона і вам :)
Готуємо тісто. В посудину налити кефір, додати яйце і харчову соду. Ретельно перемішати.
Додати 200 гр. борошна.
Перемішати.
Слідом додати олію, знову перемішати.
Поступово додати решту борошна і замісити дуже м’яке, в’язке тісто. Щоб тісто якомога менше липнуло до рук, – змастіть руки олією. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і покласти в холодильник на 1 год.
Готуємо начинку. Бринзу натерти на крупній терці.
В посудину викласти кисломолочний сир, бринзу, масло, яйце і, за бажанням, чорний перець. Ретельно перемішати.
Начинку розділити на чотири частини.
Тісто вийняти з холодильника, ще раз вимісити і також розділити на 4 частини.
Тісто трошки розкатати на присипаній борошном стільниці. Сирну кульку злегка розплющити руками і викласти на тісто.
Краї тіста зібрати досередини, щільно зліпити докупи, закрутити (як обгортку цукерки) і присипати борошном. За бажанням, залишки тіста можна відщепнути.
Тісто з начинкою перевернути на інший бік і розкачати качалкою чи розім’яти руками зі середини до країв, знову перевернути на інший бік і розкачати в круг діаметром приблизно 20 см (за розміром сковорідки).
З паляниці з обох боків змести щіточкою або здути борошно. Викласти її на суху (без жиру) розігріту сковорідку і на малому вогні смажити її 8-10 хв.
Потім хачапурі перевернути на інший бік, змастити вершковим маслом і смажити ще 7-8 хв.
Хачапурі викласти на тарілку і маслом змастити інший бік. Так само приготувати ще 3 хачапурі.
Хачапурі по-імеретинськи готові. Подавати хачапурі теплими.