Приготування сирників.
Для сирників раджу брати сухий кисломолочний сир, – тоді не доведеться до нього додавати багато борошна, а чим менше борошна в сирниках, – тим ніжніші і пухкіші вони виходять.
Для соусу можна брати будь-які ягоди, що вам подобаються. Це може бути смородина, полуниця, ожина, чорниця, вишня і т.п.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 14 сирників.
Спершу готуємо соус. Ягоди залити водою (300 мл.), додати цукор, швидко довести до кипіння і на середньому вогні кип’ятити 3 хв.
Крохмаль розвести в 50 мл води і тоненькою цівкою влити його до вишневого сиропу. Вишневий сироп при цьому слід постійно помішувати ложкою. Приблизно через 10 с соус відставити з вогню і охолодити. Ягідний соус готовий.
Тепер готуємо сирники. Сир викласти у велику посудину і добре розім’яти його виделкою.
До сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор. Ретельно перемішати.
До отриманої сиркової маси додати борошно і знову перемішати.
На тарілку з борошном викласти столову ложку з гіркою сиркової маси, обваляти в борошні і …
…злегка приплюснути.
Сформовані сирники викласти на сковорідку з добре розігрітою соняшниковою олією.
Смажити сирники на середньому вогні з кожного боку до рум’яної скоринки.
Теплі сирники подавати з ягідним соусом і сметаною. Сирники з ягідним соусом і сметаною готові.