Вишневий кисіль

Вишневий кисіль.
Інгредієнти:
  • вишня без кісточок (заморожена) - 400 г (3 повні скл.)
  • вода - 2 л.
  • цукор - 200 г (або за смаком)
  • крохмаль картопляний - 5 ст. л. (з вершком)
Вишневий кисіль. Інгредієнти.
Приготування вишневого киселю. Вишневий кисіль за поданим рецептом виходить негустий і в міру солодкий (робила на свій смак). Та якщо вам до вподоби кисіль більш густої консистенції, то кількість крохмалю слід збільшити десь на 2 ст. л. Ну і цукру, звісно, можна покласти більше :)

Вишні варяться.
Заморожену вишню викласти в каструлю і залити двома літрами води. Довести до кипіння, додати цукор і на невеликому вогні варити 15 хв.
Розчиняємо крохмаль у воді.
У невелику посудину викласти картопляний крохмаль, залити невеликою кількістю (100 мл) холодної води і добре перемішати.
Додаємо розчинений крохмаль у каструлю.
Після цього розведений крохмаль тоненькою цівкою влити у киплячий компот, який при цьому слід постійно помішувати ложкою, щоб не утворилися згустки.
Вишневий кисіль готовий.
Як тільки кисіль закипить, його слід відставити з вогню. Теплий або охолоджений кисіль розлити в склянки чи десертний посуд і подавати до столу. Вишневий кисіль готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 53947
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-04-06
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (5):Іван | 2019-04-28
Смачний вийшов кисіль.
Яна | 2020-03-10
Дякую за рецепт.
Люба | 2020-03-11
Яно, на здоров’я 😀
Тетяна | 2021-03-11
Забагато крохмалю на 100 гр води, виходить не рідина, а цемент. І цукру забагато.
Люба | 2021-03-12
Тетяно, ви, мабуть, неуважно прочитали рецепт - вказана кількість крохмалю розрахована на 2 л води :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору