Французький салат Нісуаз

Французький салат Нісуаз.
Інгредієнти:
  • картопля (молода) маленького розміру - 300 г
  • помідори невеликого розміру - 300 г
  • стручкова квасоля - 150 г
  • листковий салат - 150 г
  • яйця - 3 шт.
  • оливки - 15-20 шт.
  • тунець консервований - 1 банка (150 г)
Для заправки:
  • анчоуси - 8 шт.
  • каперси - 1 ст. л.
  • гірчиця (у мене діжонська) - 1 ст. л.
  • часник - 1-2 зубчика
  • винний оцет - 2 ст. л.
  • оливкова олія - 2-3 ст. л.
  • подрібнена зелень петрушки - 1 ст. л.
  • чорний мелений перець
Французький салат Нісуаз. Інгредієнти.
Приготування салату Нісуаз.

Існує безліч рецептів цього салату. Знавці кулінарії ніяк не можуть дійти згоди, який з них має право називатися оригінальним, класичним. От і я довго думала, на якому варіанті зупинитись, поки не натрапила в просторах інтернету на рецепт салату Нісуаз у виконанні відомого англійського кухаря – Гордона Рамзі. А оскільки його кулінарна творчість мені дуже імпонує, – я вирішила запропонувати вам цей салат саме у такому варіанті.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 3 великі порції салату.

Анчоуси, каперси, гірчиця та часник в ступці.
Готуємо заправку до салату. Анчоуси, каперси, гірчицю і часник перетерти в ступці до однорідного стану або подрібнити в блендері. Якщо каперси засолені, їх слід попередньо промити від солі або замочити на кілька хвилин у воді.
Додаємо винний оцет.
Потім додати винний оцет і…
Додаємо оливкову олію.
…оливкову олію.
Додаємо січену зелень петрушки.
В кінці додати чорний мелений перець, січену зелень петрушки і ретельно перемішати ложкою. Заправка готова.
Поливаємо відварену картоплю та квасолю оливковою олією, перчимо.
З молодої картоплі зішкрябати шкірку і відварити у злегка підсоленій воді. Кожен стручок квасолі очистити від кінчиків і, за бажанням, розрізати на 2-3 частини. Квасолю покласти у підсолену киплячу воду і поварити приблизно 5 хв., щоб вона трохи зм’якла. Готову картоплю з квасолею відкинути на друшляк, потім перекласти у тарілку, картоплю розрізати навпіл. Поки картопля і квасоля ще гарячі, полити їх оливковою олією та поперчити.
Розрізаємо відварені яйця.
Яйця кімнатної температури покласти у киплячу воду і поварити 7,5-8 хв., щоб жовток залишився трохи недовареним. Потім яйця вистудити у холодній воді, очистити від шкірки і розрізати на 3 частини, як це показано на фото.
Помідори.
Помідори порізати невеликими дольками.
Соус на дні тарілки.
Дно кожної порційної тарілки трошки змастити заправкою.
Викладаємо листя салату.
Зверху викласти порване листя салату.
Викладаємо картоплю з квасолею.
На салат викласти картоплю з квасолею, …
Викладаємо яйця з помідорами.
…яйця та помідори.
Салат Нісуаз готовий.
Потім додати консервований тунець (без олії) і оливки, які, за бажанням, можна розрізати навпіл. В кінці приготування салат трошки полити заправкою. Французький салат Нісуаз готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24833
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-07-28
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Олена | 2014-08-02
Звітую: заправка неймовірна. Любо, я Ваша фанатка! Дякую за чудовий рецепт.
Люба | 2014-08-02
На здоров’я :)
Уляна | 2016-12-14
Скажіть будь ласка, які анчоуси брати?
Люба | 2016-12-15
Уляно, звичайні засолені анчоуси в олії. Мені здається, що тільки в такому вигляді вони і продаються :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору