
Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити ножем, чи пропустити через часникодавку.

Яловичину промити, нарізати невеликими (2х2 см) шматками.

В сковорідці розтопити 1 ст. л. смальцю і підрум'янити на великому вогні нарізані цибулю та часник.

Додати паприку за смаком (я давала 1,5 ч. л.), швидко обсмажити, помішуючи, не довше 1 хв.

Потім додати м'ясо і обсмажити все разом на середньому вогні до випаровування рідини з м'яса (приблизно 5 хв.).

Після цього долити в сковорідку трошки води (небагато, так як м'ясо повинно тушитись, а не варитись), накрити кришкою і тушити протягом 30 хв. на невеликому вогні за потребою доливаючи воду.

Поки тушиться м'ясо насипати в посудину 4 ст. л. борошна, посолити, додати одне яйце і замісити тісто. Потім тісто покласти в холодильник, накривши кришкою, чи завинути в поліетиленовий пакет (за бажанням чіпетки можна замінити крупними макаронними виробами).

Почистити і нарізати крупними кусками картоплю.

Закип'ятити в каструлі 1,5 л. води, довести до кипіння і висипати картоплю.

Зразу додати м'ясо, довести до кипіння, посолити і варити 10 хв.

Тим часом очистити помідор(и) від шкірки, а перець від плодоніжки і насіння. Помідор(и) нарізати кубиками, а перець короткою соломкою.

Після того як картопля з м'ясом поварились 10 хв. додати в каструлю помідори.

Зразу ж за помідорами додати перець і варити ще 5 хв.

Тим часом дістати тісто з холодильника, розкатати товщиною 1 см і нарізати кубиками 1х1 см.

Додати чіпетки в каструлю і варити 5 хв.

Відставити каструлю з вогню. Гуляш по-угорськи готовий.