Пісний овочевий салат з кунжутною заправкою

Пісний овочевий салат з кунжутною заправкою.
Інгредієнти:
  • капуста червоноголова - 250 г
  • морква - 150 г
  • огірок - 200 г
  • насіння кунжуту - 1 / 2 ст. л.
  • сіль - за смаком
Інгредієнти для заправки:
  • насіння білого кунжуту - 2 ст. л.
  • соєвий соус - 1 ст. л.
  • оцет рисовий або яблучний - 1 ст. л. або за смаком
  • цукор1 / 2 ч. л.
  • соняшникова рафінована олія - 3 ст. л.
  • кунжутна олія (за бажанням) - 1 ч. л.
Пісний овочевий салат з кунжутною заправкою. Інгредієнти.

Приготування пісного овочевого салату з кунжутною заправкою.

Дуже доречний салатик на період посту – легкий, поживний і смачний. Та й на святковому столі, як на мене, гарно виглядатиме. Любителям азіатських смаків – рекомендую :)

Кунжут смажиться.
Готуємо заправку. Насіння кунжуту злегка обсмажити на сухій сковорідці до ледь золотистого кольору.
Готуємо кунжутну заправку.
Обсмажений кунжут перекласти в склянку блендера, додати соєвий соус, олію соняшникову, олію кунжутну, цукор і оцет, перемолоти до однорідного стану. Для приготування цієї заправки слід використовувати заглибний блендер. Заправка готова.
Нашаткована капуста.
Капусту тоненько нашаткувати.
Натерта морква.
Моркву нарізати тоненькою соломкою, або скористатись теркою для корейської моркви.
Нарізаний кружальцями огірок.
Огірок нарізати тоненькими кружальцями.
Змішані капуста та морква.
Капусту перемішати з морквою і посолити за смаком.
Пісний овочевий салат з кунжутною заправкою готовий.
На велику плитку тарілку викласти порізаний огірок (як на фото), всередину гіркою викласти капусту з морквою і полити заправкою. При потребі, салат додатково можна полити кунжутною або соняшниковою рафінованою олією. Зверху салат посипати насінням кунжуту. Пісний овочевий салат з кунжутною заправкою готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 18962
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-12-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Вікторія | 2017-10-14
Салат дуже смачний!! Готую вже вдруге! Дякую за рецепт!!! Ще додавали пророщену гречку до нього і капусту, коли посолила, то «потискала» руками, щоб вичавити сік і вона була м’якою))
Люба | 2017-10-15
Вікторіє, на здоров’ячко! Рада, що салатик Вам сподобався :)
Марта | 2018-11-24
Салат неймовірно смачний та корисний))) Дякую за чудовий рецепт))
Люба | 2018-11-25
Марто, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору