Готуємо салат з буряка, фети та руколи.
Смачний корисний і красивий салат на будні і до святкового столу! Буряк для цього салату можна відварити до готовності або загорнути кожен у фольгу і помістити у розігріту до 190 °С духовку приблизно на 50 хв. Запечений в духовці буряк має більш насичений смак.
Варений чи запечений у духовці буряк остудити і нарізати плястерками товщиною 2-3 мм.
Сир Фета порізати невеликими кубиками.
На малому вогні, на сухій сковорідці обсмажити кунжут до золотистого кольору. Кунжут слід постійно помішувати, щоб не пригорів.
Приготуємо заправку. В миску влити оливкову олію, лимонний сік, бальзамічний оцет.
Додати сіль.
Перемішати до однорідного стану.
Нарізаний буряк рівномірно викласти на тарілку. Буряк полити половиною заправки.
Руколу перемішати з заправкою, що залишилась. Викласти поверх буряка.
Поверх руколи викласти нарізаний сир.Поперчити за смаком. Посипати підсмаженим кунжутом.
Салат одразу подавати до столу, щоб листя руколи не зм’якло. Салат з буряка, фети та руколи готовий.