Розм'якле масло викласти в посудину, додати цукру, ванільного цукру і все збити міксером.
В окремій посудині яйця теж збити міксером в густу піну.
Збиті яйця додати до масла з цукром і добре перемішати або збити міксером.
Потім додати борошно, корицю, гвоздику, гашену оцтом соду.
Слідом додати сухарі і перемішати.
Потім додати молоко,...
...цедру та сік лимона. Перемішати.
Горіхи подрібнити блендером, чи натерти на дрібній терці і додати до тіста. Перемішати.
Деко змастити оливковою олією, ложкою викласти тісто і розрівняти. Після цього помістити в розігріту до 180 °С духовку, випікати 35-40 хв.
В посудині закип'ятити воду, додати цукор і мед та поварити на малому вогні 2-3 хв.
Горіхи подрібнити ножем, висипати до сиропу і на малому вогні варити ще 2-3 хв.
Потім відставити з вогню, додати коньяк і перемішати.
Як тільки пиріг вийняли з духовки, одразу ж полити гарячою глазур'ю, остудити, нарізати шматочками і подавати. Горіховий пиріг готовий.