Приготування томатного соусу з базиліком:
Цей томатний соус подається з макароном. Ще гарячий соус слід перемішати зі щойно звареними макаронами, викласти порційно на тарілки і присипати тертим пармезаном. Якщо соус залишився, його можна зберігати в холодильнику 3-4 дні. Потім перед вживанням розігріти.
Помідори викласти в тарілку, порізати на шматки і долити сік.
Моркву почистити, нарізати кубиками.
Цибулю почистити нарізати кубиками.
Стебла селери нарізати невеликими шматочками.
Помідори з соком, цибулю, моркву і селеру, викласти в посудину, долити 200 г води.
Все перемішати, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності моркви (приблизно 40 хв.).
Варені овочі перетерти. Можна використати металеве сито, але не блендер, тому що в результаті отримаємо овочеве пюре, а нам потрібен соус з дрібними шматочками овочів.
Базилік крупно нарізати.
В каструлю з перетертими овочами додати олію, сіль, перець і перемішати.
Соус повинен бути не надто густим, але й не водянистим. Якщо по його поверхні провести ложкою – слід повинен зникнути. Якщо соус вийшов загустий – долийте кип’яченої води, а якщо зарідкий – вваріть його до потрібної густини.
Потім додати нарізаний базилік.
Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні варити 2-3 хв. Томатний соус з базиліком готовий.