Суп-пюре з кабачків
Інгредієнти:
- кабачки - 600 г
- картопля - 250 г
- морква - 150 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- часник - 2-3 зубці
- вершкове масло - 70 г
- вода - 600 г
- вершки (10 %) - 100 г
- карі - 1 ч. л.
- сіль, чорний мелений перець
- батон - кілька скибок (для грінок)
Приготування супу-пюре з кабачків:
Кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порцій.
Цибулю почистити, порізати кубиками.
Часник подрібнити ножем.
Моркву почистити, нарізати кільцями, або потерти на крупній терці.
500 г кабачків почистити, нарізати невеликими кубиками. 100 г залишити для смаження.
Картоплю почистити, нарізати маленькими брусками.
В каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити цибулю з часником до прозорого стану цибулі.
Потім додати моркву, перемішати і разом з цибулею смажити 3-4 хв.
Після цього додати кабачки, перемішати і все разом тушкувати 5 хв.
Додати картоплю, перемішати.
Посолити, поперчити, додати карі, перемішати.
Слідом додати вершки ...
... і воду. Довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні варити 15-20 хв. до готовності картоплі.
Потім овочі подрібнити блендером до стану пюре.
Батон нарізати кубиками 1х1 см і обсмажити на вершковому маслі.
100 г відкладених кабачків нарізати тонкими кільцями, змастити їх олією і обсмажити на сковорідці-гриль.
Суп розлити в порційні тарілки, викласти грінки і підсмажені кабачки. Суп-пюре з кабачків готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 66852
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-07-06
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (17):Щось новеньке і несподіване. Обов’язково приготую.
Мені подобається що ви показуєте весь процес у фотографіях.
Неперевершено! На 100! Спасибі!!!
Щойно приготувала. Суп - бомба! Дякую за суперовий рецепт!
Дуже смачний супчик! Дякую за простий рецепт!
Просто бомбезний супчик!!!!!! Вже вкотре готую, моїм коханим до вподоби, дякую!!!!!
Супер! Так і не скажеш, що суп з кабачків, адже їх зовсім не чути)))
Дуууже смачно!! Дякую за чудовий рецепт!
Щойно приготувала -смакота!!! Зверху посипала фетою, а сухарі зробила з житнього хліба.
Смачний!!! Дієтичний! Дякую!
Не сподівалася такого смаку від кабачків)) Дякую, сподобалося)
Смачно!
Дуже смачно :)