Салат “Цезар”

Салат “Цезар”. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • салат (в мене латук) - 2 середні пучки
  • сир “Пармезан” або “Грана Падано” - 70-80 г
Інгредієнти для грінок:
  • батон або пшеничний хліб - 1 / 2 шт.
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • часник - 2 зубчики
  • сіль
Інгредієнти для соусу “Цезар”:
  • яйця - 2 шт.
  • гірчиця (в мене міцна) - 1 ч. л.
  • сік лимона - 1 ст. л.
  • оливкова олія - 100 г
  • вустерський соус (Worcestershire sause) - 1 / 2 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець
Салат “Цезар”.
Приготування салату “Цезар”.

Автором цього рецепту є американський повар італійського походження Цезар Кардіні, який був власником кількох ресторанів у місті Техуана, що знаходиться на території Мексики. За переказами, цей салат був створений 4-го липня 1924 року, в день незалежності США. Коли потрібно було нагодувати багато відвідувачів, а продуктів на кухні залишилось обмаль і поповнити запаси теж не було змоги, Кардіні вирішив приготувати страву з того, що було під рукою (пшеничний хліб, салат “Ромен”, сир “Пармезан”, оливкова олія, яйця, часник, вустерський соус, лимонний сік і гірчиця). Так виник відомий у всьому світі салат “Цезар”.
Оскільки в класичному варіанті цей салат виходить досить легким, то для ситності до нього часто додають смажені креветки, курку, індичку, бекон, варені яйця, помідори і ін. Я також інколи додаю смажену на оливковій олії курку чи бекон, але не вимішую їх зі салатом, а викладаю збоку.

Часник в олії.
Готуємо крутони (грінки). В невелику посудину налити 3 ст. л. оливкової олії. До олії витиснути через часникодавку 2 зубчики часника, посолити, розмішати і залишити на 10-15 хв.
Порізаний кубиками батон.
Батон чи хліб порізати кубиками зі стороною 1 см.
Крутони смажаться на сковорідці.
Підготовлену оливкову олію вилити на розігріту сковорідку (часник поки що не додавати) і на середньому вогні підсмажити на ній порізаний батон, періодично помішуючи. Коли крутони достатньо зарум’яняться, викласти в сковорідку часник і, постійно помішуючи, посмажити ще 20-30 секунд. Відставити з вогню. Крутони готові.
Яйця варяться.
Готуємо соус “Цезар”. Яйця опустити в киплячу воду і кип’ятити 1 хв.
Яйця повинні бути кімнатної температури, тому слід заздалегідь їх вийняти з холодильника, щоб вони прогрілись.
До олії з гірчицею додаємо лимонний сік.
В окрему посудину налити олію, лимонний сік і додати гірчицю.
Додаємо підварені яйця і вустерський соус.
Потім додати яйця (білки з жовтками), вустерський соус, посолити і поперчити.
Збиваємо соус вінчиком.
Все збити вінчиком чи міксером. Соус готовий.
Додаємо соус до листя салату.
Листя салату добре промити, обсушити і порвати руками. До листя додати половину соусу, перемішати.
Натертий на дрібній терці пармезан.
Сир натерти на дрібній терці.
Викладені на порційну тарілку листя салату.
Заправлені соусом листя салату викласти в порційні тарілки.
На листя салату викладені грінки. Грінки поливаються сусом “Цезар”.
На листя салату викласти крутони і полити соусом, що залишився.
Салат “Цезар” присипаний пармезаном. Салат “Цезар” готовий.
Зверху присипати тертим “Пармезаном”. Салат “Цезар” готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 101884
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-09-15
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (14):Наташа | 2014-01-17
Вкусняшка...
Діана | 2014-05-31
Це дуже хороший рецепт, самий смачний рецепт, рекомендую...
Островська Роксоланка | 2014-06-04
Просто клас! Вийшло дуже смачно, дякую за такий рецепт.
Оксана | 2014-08-15
Дякую! Дуже смачно!
Люба | 2014-08-15
На здоров’я :)
Марія | 2014-11-29
Чим замінити вустерський соус?
Люба | 2014-11-30
Замінника з ідентичним або з майже таким самим смаком, на скільки мені відомо, не існує. Але я знаю, що такий соус часто замінюють одним філе анчоуса (розтертим в пасту) з бальзамічним оцтом. Інколи заміняють соєвим соусом, але це вже буде далеко не той смак.
Вікторія | 2014-12-27
А помідорки чері?
Люба | 2014-12-27
У нас на сайті викладений класичний варіант салату “Цезар”, де помідори не додаються. Але, за бажанням, Ви, звісно, можете їх додати :) Про це я написала у передмові до рецепту :)
Наталя | 2014-12-29
Підкажіть, де купити вустерський соус?
Люба | 2014-12-29
У Львові ми купляли в МЕТРО.
Наталка | 2015-01-20
А курка?
Люба | 2015-01-20
Наталка, прочитайте, будь ласка, передмову до рецепту, – там знайдете відповідь на Ваше питання :)
Альона | 2018-02-04
Дуже, ну ддууже вкусно.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору