Тістечка “Пташині гнізда”

Тістечка “Пташині гнізда”. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • жовтки - 3 шт.
  • цукор - 2 ст. л.
  • сматана - 2 ст. л.
  • порошок для печива - 1 / 3 ч. л.
  • борошно - 200 г
Інгредієнти для безе:
  • білки - 3 шт.
  • цукор - 150 г
  • горіхи грецькі (очищені) - 1 / 2 склянки
  • какао-порошок - 2 ст. л.
  • ванільний цукор - 1 / 2 уп.
Тістечка “Пташині гнізда”.
Приготування тістечок “Пташині гнізда”.
Розділені білки з жовтками.
Жовтки відокремити від білків. Білки викласти у велику посудину і поставити в холодильник.
До жовтків додаємо цукор і сметану.
Готуємо тісто. До жовтків додати сметану і цукор, все добре перетерти.
Додаємо до жовткової маси борошно і порошок для печива.
Потім додати борошно, порошок для печива і замісити дуже туге тісто.
Розкачуємо тісто і ріжемо його смужками.
Для приготування локшини я використовую пристрій для виготовлення макаронних виробів (таку локшину також можна приготувати вручну, як це описано в рецепті курячий бульйон з домашньою локшиною). Розкачати тісто товщиною, приблизно, 3 мм. Нарізати смужками.
Розкачуємо тісто до товщини 1 мм.
Тісто довести до необхідної товщини (1 мм), пропустивши його через валики машинки.
Нарізаємо лапшу.
Нарізати тоненьку локшину (як на фото).
Викладена на деко лапша.
Локшину тонким шаром викласти на деко і запікати в розігрітій до 150 °С духовці, приблизно 5-7 хв. доки локшина злегка не зарум’яниться.
Подрібнені горіхи.
Горіхи подрібнити ножем.
Додаємо цукор і ванільний цукор до білків.
Охолоджені білки збити в піну. Потім додати цукор і продовжувати збивати до густої штивної маси.
До збитих білків додаємо какао-порошок.
Слідом додати какао-порошок і знову все збити міксером.
Додаємо до збитих білків горіхи і лапшу.
До білкової маси додати горіхи і печену локшину. Все ретельно вимішати ложкою.
Столовою ложкою викладаємо тістечка на деко.
Деко змастити маслом або застелити папером для випічки і чайною ложкою викласти суміш, як на фото. Випікати в розігрітій до 120 °С духовці приблизно 1 год. Тістечка “Пташині гнізда” готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 44410
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-09-25
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (2):Іванна | 2012-12-13
Колись моя тітка такі пекла – пальчики оближеш. Дуже хочу спробувати такі спекти. Дякую за рецепт.
Марія | 2013-02-20
Ну дуже смачні, спробуйте!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору