Жовтки відокремити від білків. Білки викласти у велику посудину і поставити в холодильник.
Готуємо тісто. До жовтків додати сметану і цукор, все добре перетерти.
Потім додати борошно, порошок для печива і замісити дуже туге тісто.
Для приготування локшини я використовую пристрій для виготовлення макаронних виробів (таку локшину також можна приготувати вручну, як це описано в рецепті курячий бульйон з домашньою локшиною). Розкачати тісто товщиною, приблизно, 3 мм. Нарізати смужками.
Тісто довести до необхідної товщини (1 мм), пропустивши його через валики машинки.
Нарізати тоненьку локшину (як на фото).
Локшину тонким шаром викласти на деко і запікати в розігрітій до 150 °С духовці, приблизно 5-7 хв. доки локшина злегка не зарум’яниться.
Горіхи подрібнити ножем.
Охолоджені білки збити в піну. Потім додати цукор і продовжувати збивати до густої штивної маси.
Слідом додати какао-порошок і знову все збити міксером.
До білкової маси додати горіхи і печену локшину. Все ретельно вимішати ложкою.
Деко змастити маслом або застелити папером для випічки і чайною ложкою викласти суміш, як на фото. Випікати в розігрітій до 120 °С духовці приблизно 1 год. Тістечка “Пташині гнізда” готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 44410
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-09-25
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (2):Іванна | 2012-12-13
Колись моя тітка такі пекла – пальчики оближеш. Дуже хочу спробувати такі спекти. Дякую за рецепт.