Курячий бульйон з домашньою локшиною

Курячий бульйон з домашньою локшиною. Рецепт приготування.
Інгредієнти для бульйону:
  • курка домашня - 800 г
  • вода - 4 л.
  • цибуля - 150 г
  • морква - 200 г
  • сіль
  • перець
  • корінь петрушки (за бажанням)
Інгредієнти для локшини:
  • яйця - 3 шт.
  • борошно - 250 г
Курячий бульйон з домашньою локшиною.
Приготування курячого бульйону з домашньою локшиною.
Курка вариться.
Курку заздалегідь відмочити в холодній воді (3-4 год.). Потім добре її промити, залити холодною водою і на великому вогні довести до кипіння. Як тільки вода почне закипати (важливо не пропустити цей момен, інакше бульйон може помутніти), вогонь зменшити до мінімального, каструлю накрити кришкою і варити до готовності (приблизно 2 год.), поки м’ясо не стане дуже ніжне, м’яке і буде легко відділятися від кісток. Якщо готуєте бульйон із домашньої курки, то, як правило, варити її потрібно значно довше, приблизно 4-5 год. Протягом перших 10 хв., після того, як закипить бульйон, потрібно періодично знімати шумовиння.
Порізана морква.
Моркву почистити, порізати брусками.
Цибуля.
Цибулю почистити, зробити хрестоподібний надріз.
Курячий бульйон.
Приблизно за півгодини до готовності курки в каструлю додати порізану моркву і цибулю, посолити. Варити 30 хв., після чого відставити з вогню і вийняти цибулю. Курячий бульйон готовий.
Готуємо домашню локшину.
Поки вариться бульйон, готуємо локшину.
В посудину висипати борошно, зробити невелике заглиблення і збити туди яйця.
Тісто.
Замісити туге тісто. Якщо в процесі замішування тісто видасться вам надто крутим, – додайте трішки води. Потім загорнути тісто в поліетиленовий пакет і залишити на 10-15 хв.
Розкачане тісто.
Розділити тісто на 2 частини і кожну тоненько розкачати (1 мм.) на присипаній борошном дошці. Дати тісту підсохнути, хвилин 10, присипати борошном...
Закручуємо тісто рулетом і нарізаємо локшину.
...скрутити в рулет і тоненько нарізати.
Підсушуємо домашню локшину.
Нарізані “рулетики” злегка притрусити борошном, розтрусити і викласти на тканину, дати підсохнути. Добре висушену локшину можна зберігати в щільно закритій посудині.
Локшина вариться.
Локшину викласти у підсолену киплячу воду і варити 5-7 хв. Потім процідити в друшляку і промити холодною протічною водою. Домашня локшина готова.
Загортаємо інший бік.
Відварену локшину розкласти в порційні тарілки, викласти шматочки м’яса і залити гарячим бульйоном. Поперчити і притрусити зеленню петрушки. Курячий бульйон з домашньою локшиною готовий.
Курячий бульйон можна подавати з грінками.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 87195
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-04-17
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (5):Оля | 2013-02-07
Дуже смачно.
Руслана | 2014-04-27
На початку рецепту щось незрозуміло, мабуть, у вас якийсь збій на сайті. І чомусь, на жаль, українською немає.
Люба | 2014-04-27
Руслано, дякую, що звернули на це увагу і повідомили нас. Будемо виправляти :)
Софія | 2018-01-27
Готую перший раз виходить смачно хоч мені тільки 11 років.
Анатолій | 2018-09-22
А ще додає смаку, якшо цибулину перед вкиданням підпекти місцями до чорного на полум’ї (наприклад на канфорці).
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору