Чанахи по-львівськи

Чанахи по-львівськи. Рецепт приготування.
Інгредієнти на 1,3 л. води:
  • свинина (шия) - 700-800 г
  • картопля - 600 г
  • квасоля червона - 1 склянка
  • помідори 400 г або 1 ст. л.(з гіркою) томатної пасти
  • цибуля - 250 г
  • морква - 200 г
  • часник - 5-6 зубчиків
  • борошно - 4 ст. л.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • свіжомелений чорний перець, сіль
  • зелень петрушки
  • смалець або соняшникова олія для смаження
Чанахи по-львівськи.
Приготування чанахів по-львівськи.

Для приготування чанахів по-львівськи я використовую жирне м’ясо. Сьогодні я взяла свинний ошийок. Також можна використати свинні ребра з додаванням менш жирного м’яса, або приготувати чанахи на самих реберцях. Це вже за бажанням. Дана кількість інгредієнтів розрахована на 6 великих середніх горщиків.

Відварена квасоля.
Квасолю відварити.
Нарізане кубиками м’ясо.
М’ясо нарізати доволі великими шматками.
Порізана кубиками картопля.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати дрібними кубиками.
Порізана кружальцями морква.
Моркву нарізати кружальцями.
Порізані кубиками томати.
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками.
Картопля обсмажується.
Картоплю рівномірно обсмажити на соняшниковій олії чи смальці так, щоб вона була майже готовою.
М’ясо обсмажується.
На великому вогні обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки.
Пізніше до м’яса ми будемо додавати овочі, тому зручніше буде скористатись сковорідкою великого розміру.
Оскільки для приготування чанахів використовується жирне м’ясо, то після його смаження у сковороді повинно бути багато жиру. Якщо жиру буде не достатньо, – додайте смалець, або олію.
Додаємо борошно до м’яса.
До обсмаженого м’яса додати борошно (як на фото) і, постійно помішуючи, смажити приблизно 3 хв.
Додаємо в сковорідку порізану цибулю.
Потім додати дрібно нарізану цибулю, перемішати.
Додаємо моркву.
Слідом додати моркву, перемішати і, періодично помішуючи, смажити 10-15 хв. на середньому вогні.
Додаємо томати.
Потім викласти помідори, все перемішати і смажити ще приблизно 15 хв.
Якщо замість помідорів додається томатна паста, смажити потрібно значно менше (близько 5 хв.).
Перекладаємо м’ясо з овочами в каструлю і доливаємо води.
Після цього вміст сковорідки перекласти в каструлю і долити води.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист.
Швидко довести до кипіння, додати лавровий лист, перець, добре посолити. Варити на малому вогні, накривши кришкою, 10-15 хв.
Викладаємо картоплю.
На дно горщиків викласти підсмажену картоплю.
Викладаємо квасолю.
На картоплю викласти варену квасолю.
Викладаємо м’ясо.
На квасолю – м’ясо з овочами.
Заливаємо вміст горщика юшкою.
Вміст горщиків порівну залити юшкою, в якій варилося м’ясо з овочами. Юшка повинна повністю покривати овочі з м’ясом, тому, якщо її буде не достатньо, до кожного горщика можна долити трохи кип’яченої гарячої води. Горщики накрити кришкою і помістити в розігріту до 220 °С духовку на 20 хв.
Додаємо часник. Чанахи по-львівськи готові.
Після цього чанахи вийняти з духовки, в кожен горщик вичавити по одному зубчику часнику, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хв. Чанахи по-львівськи готові. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1130533
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-08
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (133):Оля Панько | 2012-10-10
Дуже смачні чанахи, дякую Люба за такий хороший рецепт. Вже рекомендувала своїм подругам.
Люба | 2012-10-10
Олічка, дуже рада, що тобі сподобалось! Так готує чанахи моя бабуся, вона ж і мене навчила :)
Ірина | 2012-10-31
Пані Люба, Ви просто золото! Дякую Вам, за такі смачні рецепти :)
Люба | 2012-11-02
Ірина, дякую, дуже приємно :)
Roman POPADYUK | 2013-01-07
Відправив цей рецепт моєму швагрові італійцю в Італію. Сестра приготовила. Отримав задоволені відгуки не тільки від родичів, а й від їх друзів-італійців, котрі вперше скоштували “чанахи по-львівськи”! Словом - супер! Пані Люба, передаю ці позитивні емоції Вам! Mille grazie! =)
Люба | 2013-01-07
Roman POPADYUK, дякую вам за такий гарний відгук і позитивні емоції )))
тетяна | 2013-01-10
Чанахи по-львівськи вдалися на славу!
ирина | 2013-01-27
дякую дуже смачно!
Микола | 2013-01-30
Щиро вдячний. Хіба що маленьке але у Львові мукою попередньо засмаженою зправляють юшку задля густоти страви, а не додають до м’яса. Проте це індивідуальні захцянки забаганки Загалом рецепт файний. Спасибі ще раз.
Богдан | 2013-02-16
Дуже Дякую, буду робити ці Чанахи вже вдруге за цим рецептом..рецепт супер..чанахи вийшли дуже смачними.
Оксана | 2013-03-01
Дуже смачно! Дуже дякую за рецепт!!!
Світлана | 2013-03-09
Сьогодні приготувала чанахи за Вашим рецептом.Одним словом можна описати так - СМАКОТА!!!!! Дякую за смачний, простий рецепт.
Наталі | 2013-03-29
Дуже смачні чанахи, супер!!!
Сергій | 2013-03-31
Дякую за рецепт, дуже смачні...:) навіть в мене получилось ;)
Олег | 2013-04-06
Чанахи супер, але як на мене, не вистачає грибочків (бажано білих).
Марія | 2013-06-27
Дуже смачний рецепт! Дякуємо.
Люба | 2013-06-27
На здоров’я :)
Мар’ян | 2013-07-07
Жінка приготувала по вашому рецепту Такі смачні чанахи ще ніколи не їв хоч і сам родом зі Львова БОМБА.
Мар’ян | 2013-07-07
Мясо можна використовувати і яловичину баранину і навіть індичку ми пробували дуже смачно.
Роман | 2013-07-11
Не робив, не їв, але не сумніваюся, бо по-львівськи!
Наталя | 2013-09-12
Я приготувала по Вашому рецепті – дуже смачні чанахи! Чоловік сказав – “це те що треба!” -)) Маю фото, шкода, що тут не можна додати:-)) Дякую за рецепт!
Павло | 2013-10-07
Я вичитав, що в сучасній кухні використовують замість муки крохмал, що це легше для шлунку... правда ше не пробував но як попробую то напишу.
Діна | 2013-12-17
Дуже смачно !!! Дякую за рецепт!!!
Люба | 2013-12-17
На здоров’я! :)
Наталя | 2014-01-26
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Олюся | 2014-02-02
Дуже смачно. Чоловік був задоволений, попросив ще зготувати. Квасолю дала білу.
Інна | 2014-02-11
Раз спробувала і тепер готую тільки їх. Дуже смачні чанахи! Дякую за рецепт!
Люба | 2014-02-11
На здоров’я :) Дякую всім за коментарі )))
Леся | 2014-02-28
Дуже гарний рецепт. Спробувала-смачно. Дякую.
Валентина | 2014-03-17
Дуже смачні чанахи! Щиро дякую за чудовий рецепт.
Оля | 2014-03-18
Велике дякую за рецепт! Просто – смакота!!!
Андрій | 2014-04-13
Дуже смачно. Щиро вдячний.
Наталя | 2014-04-25
Супер смачно! Дякую))))
lvhoreka | 2014-06-20
Смачно, і фото рецепт шикарний!
Віолетта | 2014-07-05
Яка смакота! Хлопці (чоловік і двоє синочків) радіють, що я натрапила на Ваш сайт. Дякую за чудовий детальний рецепт.
Люба | 2014-07-05
На здоров’я всім і велике дякую за відгук!
Раїса | 2014-11-16
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Бодя | 2014-12-08
Дуже дякую. Довго шукав рецепт. ДЯКУЮ!!!
Люба | 2014-12-09
На здоров’я :)
Алля | 2014-12-13
Просто клас;))Ви просто золото, пані Люба!!!
Люба | 2014-12-13
Дякую :) Рада, що Вам сподобався рецепт.
Ілона | 2014-12-18
Дуже смачно,чоловікові сподобалося дуже, ох, і хвалив мене... Дякую вам!
Люба | 2014-12-19
На здоров’я :)
Надя | 2015-01-20
Дуже смачні чанахи, спасибі за рецепт.
Ірина | 2015-01-27
Багато разів пробувала в Карпатах. Сьогодні приготувала сама. Дякую за рецепт, дуже доступно і смачно :-) :-)
Римма | 2015-01-28
Так, а гриби? Ще ж їх треба додавати! Тоді точно буде по Львівськи!
Оксана | 2015-02-10
Спробували. Дуже смачно!!! Дякую за рецепт!
Світлана | 2015-02-20
Дякую дуже смачно! Дякую за рецепт:)
Люба | 2015-02-20
На здоров’я :)
Лена | 2015-03-08
Дякую, дуже смачний рецепт.
Yaroslav | 2015-03-21
Duzhe smacho. Zvaryv bez problem. Chudovyj recept. Diakuju.
Даша | 2015-03-23
Просто ідеальний рецепт!!!
Аня | 2015-04-25
Дуже смачні, але я даю гриби.
Марія | 2015-05-12
Хороші господиньки наші ж1ночки пробуйте легко і дуже смачно. Приємного апетету всім хто зготує. мої хлопчики дуже вдячні. Рецепт дуже гарний.
Олена | 2015-05-12
Самий справжній рецепт. Дуже смачно.
Богдана | 2015-05-21
Смачнючі чанахи, саме такі як ми їли у Карпатах. І, взагалі, я обожнюю ваші рецепти – усе, що готувала виходило дуже смачним. Спасибі!
Люба | 2015-05-21
Велике дякую всім за чудові відгуки! :)
Оксана | 2015-07-03
Дякую! Дуже смачні чанахи!
Таня | 2015-08-10
Дуже смачно. Дякуєм за рецепт.
Наталі | 2015-08-27
Таке враження що до того ніхто не вмів готувати чанахи... нічого надзвичайного в тому рецепті нема... муку обжарюють окремо і додають для густоти.
Тетяна | 2015-11-12
Дякую за рецепт. Дуже смачні чанахи.
Люба | 2015-11-13
Тетяно, на здоров’я :)
Оксана | 2015-11-18
Велике спасибі за рецепт! Вчора приготувала вперше у своєму житті чанахи за Вашим рецептом, всі були вражені чудовим смаком моїх чанахів! Особливо догодила чоловікові! Чанахи вийшли точно такі, які подають в Карпатах в ресторанах! Дякуємо від усієї нашої сім’ї!
Люба | 2015-11-18
Оксано, дуже рада, що чанахи усім вам прийшлися до смаку. На здоров’я і всього Вам найкращого :)
Надія | 2016-01-24
Класний рецепт, дуже смачно!! Дякую!
Ірина | 2016-01-28
Сьогодні готувала по Вашому рецепту. Вийшло дуже смачно. Велике спасибі за поетапні фото!!!!
Орися | 2016-05-13
Дуже дякую, рецепт супер!!!
Надія | 2016-05-17
Шкода що фото неможливо викласти ....Дуже смачно !!!! СПАСИБІ !!!
Люба | 2016-05-18
Прошу :)
Дана | 2016-05-18
Дякую! Рецепт просто пречудовий;}
Люба | 2016-05-18
Дано, рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Інна | 2016-05-28
Дуже смачно.
Орест | 2016-05-28
Просто. Дохідливо і смачно. Спасибі.
Люба | 2016-05-28
На здоров’я :)
Леся | 2016-07-05
Готую так само! Смачно.
Квітка | 2016-09-05
Дякую за рецепт. Готувала чанахи вперше. Вийшло дуже смачно.
Роман | 2016-11-06
Велике-велике спасибi!
Мирослав | 2016-11-10
Класний рецепт !!!
Олег | 2016-11-19
Дуже смачно, дякую.
Роман | 2016-12-24
Чанахи просто бомба! Дякуюємо за рецепт)
Люба | 2016-12-25
На здоров’я :)
Богдан | 2017-01-08
Чанахи просто супер!
Марта | 2017-01-18
Дякую, радую коханого))
Люба | 2017-01-19
Марто, на здоров’ячко :)
Роман | 2017-02-06
Дякую за рецепт!!! Я вперше спробував чанахи, коли навчався в Львові, а тепер завдяки Вашому рецепту спробувала цю чудову страву і моя дружина.
Viry$ | 2017-02-10
Дякую за рецепт. Дуже смачні чанахи. С кинтухай намутили подруги довольни:)))
Наталя Тернопіль | 2017-03-05
Дуже дякую за рецепт,чанахи вийшли просто бомба! Як сказав мій чоловік,кращі ніж у ресторані! Ще раз щиро дякую!
Люба | 2017-03-06
Наталю, я дуже цьому рада :)
Олексій | 2017-03-27
Приготувати даний рецепт в каструлі з чавуну на вогнищі можливо?
Люба | 2017-03-28
Можливо, от тільки потрібно окремо відварити квасолю і картоплю обсмажити.
Роман | 2017-05-15
Наважився... перший раз))) дуже смачно.. Дякую за рецепт!!
Люба | 2017-05-15
Прошу :)
Юрій | 2017-05-20
Це такий рецепт зупки з квасолею.
Олег | 2017-06-24
Дуже смачно, дякую.
Люба | 2017-06-25
На здоров’я :)
Юра Львів | 2017-10-25
Думав приготувати чанахи це щось з розряду фантастики) Дякую за рецепт! Дуже смачно ;)
Люба | 2017-10-26
Юра, зізнаюсь, колись я теж так думала. А виявилось, що це зовсім не складно :)
Аміна | 2017-12-01
Дякую Вам за чудові рецепти, готувала багато страв за ними, вони як хороше вино, реклами не потребують. Ще раз дуже дякую.
Люба | 2017-12-02
Аміно, було дуже приємно читати Ваш відгук, дякую :)
Іванна | 2017-12-20
А обов’язково смажити картоплю?? Чи взагалі обов’язково додавати картоплю??
Люба | 2017-12-21
Іванно, в даному рецепті обсмажена картопля є обов’язковим інгредієнтом.
Мар’яна | 2018-01-09
рецепт бомба .Я вже два роки готую тільки по цьому рецепту хоч трохи є мороки але вони того варті .Навіть не думаю шукати інший рецепт .Чоловік і гості завжди в захваті. Дякую.
Люба | 2018-01-10
На здоров’я :)
Любомир | 2018-03-08
Дійсно, дуже смачно, супер рецепт. Дякую.
Леся | 2018-03-15
Перший раз готувала чанахи. В ін-ті шукала найкращий рецепт і о, диво-страва дуже смачна! Сама здивувалася як так вийшло, а відгуки прочитала вже після приготування. Дякую.
Йолана | 2018-03-20
А якщо нема духовки то як вийти з положення?
Люба | 2018-03-21
Йолано, можна зварити чанахи в каструлі на плиті. Для цього в каструлю з м’ясом і овочами додайте обсмажену картоплю і варену квасолю, залийте кип’яченою водою і доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист і варіть 10-15 хв. Потім додайте подрібнений часник, накрийте кришкою і залиште ще на 10-15 хв. Чанахи в каструлі на плиті готові :)
Мар’ян | 2018-05-13
Чанахи - просто БОМБА !!!!!
Наталя | 2018-05-23
Я дуже люблю Львів, часто в ньому буваю!:) Дякую за рецепт, дійсно автентично!На Західній вміють готувати чанахи!:) А ще дуже смачні деруни, запечені в горщиках, з грибами і сметаною! Спробуйте!:)
Ірина | 2018-06-27
Буду готувати вдруге, надіюсь буде смачно. Дякую за такий прекрасний рецепт. Його може повторити будь хто, (кажу бо знаю, адже мені лише 14 років).
Люба | 2018-06-28
Іринко, ти молодчинка, на здоров’ячко :)
Марія | 2018-08-20
А можна горщики закрити тістом?
Люба | 2018-08-21
Маріє, так, можна.
Надя | 2018-09-01
Чанахи БОМБА дякую за рецепт.
Наталя | 2018-12-15
Вже кілька разів готувала за цим рецептом. Смакота! Дякуємо!
Лілія | 2019-01-03
Дуже смачні чанахи. Дякую за рецепт.
Валерій | 2019-02-15
Дууууже смачно дякую!
Ірина | 2019-03-15
Дуже вдячна за рецепт! Приголомшливий просто!
Інна | 2019-09-11
Готувала чанахи перший раз, випадково натрапила на Ваш рецепт . Дякую !!!!!! Дуже смачно!!! Мій чоловік італієць в захваті!
Таня | 2019-09-29
Вперше готувала чанахи і саме за Вашим рецептом! Супер! Смачнющі!
Наталія | 2019-10-28
Готувала у каструлі за вашим рецептом. Дуже смачно!
Сергій | 2020-02-16
Був у відрядженні у Львові, скуштував чанахи в маленькому кафе на Городоцькій 5, дома зробив за Вашим рецептом в гусятниці. Вийшло класно. Дякую.
Люба | 2020-02-16
Сергію, на здоров’я 😃
Тетяна | 2020-04-28
Спасибі, дуже смачно, готую вже повторно.
Яринка | 2020-05-18
Підкажіть, будь ласка, скільки горщиків у Вас вийшло на цю к-сть інгредієнтів?
Люба | 2020-05-19
Яринко, у нас вийшло шість горщиків 🙂
Катерина | 2021-10-30
Дякую за детальний рецепт. Готую не вперше в скороварці. Але дуже смачно. Німці теж засмакували наші львівські чанахи :)
Люба | 2021-10-31
Катерино, і вам дякую за гарний відгук :)
Ганна | 2022-06-10
Сьогодні чанахи. Добре, що є де піддивитись. Дякую за вашу працю.
Люба | 2022-06-11
Ганно, на здоров'ячко :) Радію, що рецепт став вам у нагоді :)
Оля | 2022-11-27
Супер. Нарешті знайшла рецепт дійсно класний. Навіть синочок їв.
Вероніка | 2023-09-15
Рецепт СУПЕР! Перший раз такі смачні) Дякую що ділитесь своєю працею.
Люба | 2023-09-16
Христино, на здоров’ячко 😊
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору