Чанахи по-львівськи
Інгредієнти на 1,3 л. води:
- свинина (шия) - 700-800 г
- картопля - 600 г
- квасоля червона - 1 склянка
- помідори 400 г або 1 ст. л.(з гіркою) томатної пасти
- цибуля - 250 г
- морква - 200 г
- часник - 5-6 зубчиків
- борошно - 4 ст. л.
- лавровий лист - 2 шт.
- свіжомелений чорний перець, сіль
- зелень петрушки
- смалець або соняшникова олія для смаження
Приготування чанахів по-львівськи.
Для приготування чанахів по-львівськи я використовую жирне м’ясо. Сьогодні я взяла свинний ошийок. Також можна використати свинні ребра з додаванням менш жирного м’яса, або приготувати чанахи на самих реберцях. Це вже за бажанням. Дана кількість інгредієнтів розрахована на 6 великих середніх горщиків.
Квасолю відварити.
М’ясо нарізати доволі великими шматками.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Цибулю порізати дрібними кубиками.
Моркву нарізати кружальцями.
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками.
Картоплю рівномірно обсмажити на соняшниковій олії чи смальці так, щоб вона була майже готовою.
На великому вогні обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки.
Пізніше до м’яса ми будемо додавати овочі, тому зручніше буде скористатись сковорідкою великого розміру.
Оскільки для приготування чанахів використовується жирне м’ясо, то після його смаження у сковороді повинно бути багато жиру. Якщо жиру буде не достатньо, – додайте смалець, або олію.
До обсмаженого м’яса додати борошно (як на фото) і, постійно помішуючи, смажити приблизно 3 хв.
Потім додати дрібно нарізану цибулю, перемішати.
Слідом додати моркву, перемішати і, періодично помішуючи, смажити 10-15 хв. на середньому вогні.
Потім викласти помідори, все перемішати і смажити ще приблизно 15 хв.
Якщо замість помідорів додається томатна паста, смажити потрібно значно менше (близько 5 хв.).
Після цього вміст сковорідки перекласти в каструлю і долити води.
Швидко довести до кипіння, додати лавровий лист, перець, добре посолити. Варити на малому вогні, накривши кришкою, 10-15 хв.
На дно горщиків викласти підсмажену картоплю.
На картоплю викласти варену квасолю.
На квасолю – м’ясо з овочами.
Вміст горщиків порівну залити юшкою, в якій варилося м’ясо з овочами. Юшка повинна повністю покривати овочі з м’ясом, тому, якщо її буде не достатньо, до кожного горщика можна долити трохи кип’яченої гарячої води. Горщики накрити кришкою і помістити в розігріту до 220 °С духовку на 20 хв.
Після цього чанахи вийняти з духовки, в кожен горщик вичавити по одному зубчику часнику, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хв. Чанахи по-львівськи готові. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1130533
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-08
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (133):Дуже смачні чанахи, дякую Люба за такий хороший рецепт. Вже рекомендувала своїм подругам.
Олічка, дуже рада, що тобі сподобалось! Так готує чанахи моя бабуся, вона ж і мене навчила :)
Пані Люба, Ви просто золото! Дякую Вам, за такі смачні рецепти :)
Ірина, дякую, дуже приємно :)
Відправив цей рецепт моєму швагрові італійцю в Італію. Сестра приготовила. Отримав задоволені відгуки не тільки від родичів, а й від їх друзів-італійців, котрі вперше скоштували “чанахи по-львівськи”! Словом - супер! Пані Люба, передаю ці позитивні емоції Вам! Mille grazie! =)
Roman POPADYUK, дякую вам за такий гарний відгук і позитивні емоції )))
Чанахи по-львівськи вдалися на славу!
дякую дуже смачно!
Щиро вдячний. Хіба що маленьке але у Львові мукою попередньо засмаженою зправляють юшку задля густоти страви, а не додають до м’яса. Проте це індивідуальні захцянки забаганки Загалом рецепт файний. Спасибі ще раз.
Дуже Дякую, буду робити ці Чанахи вже вдруге за цим рецептом..рецепт супер..чанахи вийшли дуже смачними.
Дуже смачно! Дуже дякую за рецепт!!!
Сьогодні приготувала чанахи за Вашим рецептом.Одним словом можна описати так - СМАКОТА!!!!! Дякую за смачний, простий рецепт.
Дуже смачні чанахи, супер!!!
Дякую за рецепт, дуже смачні...:) навіть в мене получилось ;)
Чанахи супер, але як на мене, не вистачає грибочків (бажано білих).
Дуже смачний рецепт! Дякуємо.
Жінка приготувала по вашому рецепту Такі смачні чанахи ще ніколи не їв хоч і сам родом зі Львова БОМБА.
Мясо можна використовувати і яловичину баранину і навіть індичку ми пробували дуже смачно.
Не робив, не їв, але не сумніваюся, бо по-львівськи!
Я приготувала по Вашому рецепті – дуже смачні чанахи! Чоловік сказав – “це те що треба!” -)) Маю фото, шкода, що тут не можна додати:-)) Дякую за рецепт!
Я вичитав, що в сучасній кухні використовують замість муки крохмал, що це легше для шлунку... правда ше не пробував но як попробую то напишу.
Дуже смачно !!! Дякую за рецепт!!!
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Дуже смачно. Чоловік був задоволений, попросив ще зготувати. Квасолю дала білу.
Раз спробувала і тепер готую тільки їх. Дуже смачні чанахи! Дякую за рецепт!
На здоров’я :) Дякую всім за коментарі )))
Дуже гарний рецепт. Спробувала-смачно. Дякую.
Дуже смачні чанахи! Щиро дякую за чудовий рецепт.
Велике дякую за рецепт! Просто – смакота!!!
Дуже смачно. Щиро вдячний.
Супер смачно! Дякую))))
Смачно, і фото рецепт шикарний!
Яка смакота! Хлопці (чоловік і двоє синочків) радіють, що я натрапила на Ваш сайт. Дякую за чудовий детальний рецепт.
На здоров’я всім і велике дякую за відгук!
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Дуже дякую. Довго шукав рецепт. ДЯКУЮ!!!
Просто клас;))Ви просто золото, пані Люба!!!
Дякую :) Рада, що Вам сподобався рецепт.
Дуже смачно,чоловікові сподобалося дуже, ох, і хвалив мене... Дякую вам!
Дуже смачні чанахи, спасибі за рецепт.
Багато разів пробувала в Карпатах. Сьогодні приготувала сама. Дякую за рецепт, дуже доступно і смачно :-) :-)
Так, а гриби? Ще ж їх треба додавати! Тоді точно буде по Львівськи!
Спробували. Дуже смачно!!! Дякую за рецепт!
Дякую дуже смачно! Дякую за рецепт:)
Дякую, дуже смачний рецепт.
Duzhe smacho. Zvaryv bez problem. Chudovyj recept. Diakuju.
Просто ідеальний рецепт!!!
Дуже смачні, але я даю гриби.
Хороші господиньки наші ж1ночки пробуйте легко і дуже смачно. Приємного апетету всім хто зготує. мої хлопчики дуже вдячні. Рецепт дуже гарний.
Самий справжній рецепт. Дуже смачно.
Смачнючі чанахи, саме такі як ми їли у Карпатах. І, взагалі, я обожнюю ваші рецепти – усе, що готувала виходило дуже смачним. Спасибі!
Велике дякую всім за чудові відгуки! :)
Дякую! Дуже смачні чанахи!
Дуже смачно. Дякуєм за рецепт.
Таке враження що до того ніхто не вмів готувати чанахи... нічого надзвичайного в тому рецепті нема... муку обжарюють окремо і додають для густоти.
Дякую за рецепт. Дуже смачні чанахи.
Велике спасибі за рецепт! Вчора приготувала вперше у своєму житті чанахи за Вашим рецептом, всі були вражені чудовим смаком моїх чанахів! Особливо догодила чоловікові! Чанахи вийшли точно такі, які подають в Карпатах в ресторанах! Дякуємо від усієї нашої сім’ї!
Оксано, дуже рада, що чанахи усім вам прийшлися до смаку. На здоров’я і всього Вам найкращого :)
Класний рецепт, дуже смачно!! Дякую!
Сьогодні готувала по Вашому рецепту. Вийшло дуже смачно. Велике спасибі за поетапні фото!!!!
Дуже дякую, рецепт супер!!!
Шкода що фото неможливо викласти ....Дуже смачно !!!! СПАСИБІ !!!
Дякую! Рецепт просто пречудовий;}
Дано, рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Дуже смачно.
Просто. Дохідливо і смачно. Спасибі.
Готую так само! Смачно.
Дякую за рецепт. Готувала чанахи вперше. Вийшло дуже смачно.
Велике-велике спасибi!
Класний рецепт !!!
Дуже смачно, дякую.
Чанахи просто бомба! Дякуюємо за рецепт)
Чанахи просто супер!
Дякую, радую коханого))
Дякую за рецепт!!! Я вперше спробував чанахи, коли навчався в Львові, а тепер завдяки Вашому рецепту спробувала цю чудову страву і моя дружина.
Дякую за рецепт. Дуже смачні чанахи. С кинтухай намутили подруги довольни:)))
Дуже дякую за рецепт,чанахи вийшли просто бомба! Як сказав мій чоловік,кращі ніж у ресторані! Ще раз щиро дякую!
Наталю, я дуже цьому рада :)
Приготувати даний рецепт в каструлі з чавуну на вогнищі можливо?
Можливо, от тільки потрібно окремо відварити квасолю і картоплю обсмажити.
Наважився... перший раз))) дуже смачно.. Дякую за рецепт!!
Це такий рецепт зупки з квасолею.
Дуже смачно, дякую.
Думав приготувати чанахи це щось з розряду фантастики) Дякую за рецепт! Дуже смачно ;)
Юра, зізнаюсь, колись я теж так думала. А виявилось, що це зовсім не складно :)
Дякую Вам за чудові рецепти, готувала багато страв за ними, вони як хороше вино, реклами не потребують. Ще раз дуже дякую.
Аміно, було дуже приємно читати Ваш відгук, дякую :)
А обов’язково смажити картоплю?? Чи взагалі обов’язково додавати картоплю??
Іванно, в даному рецепті обсмажена картопля є обов’язковим інгредієнтом.
рецепт бомба .Я вже два роки готую тільки по цьому рецепту хоч трохи є мороки але вони того варті .Навіть не думаю шукати інший рецепт .Чоловік і гості завжди в захваті. Дякую.
Дійсно, дуже смачно, супер рецепт. Дякую.
Перший раз готувала чанахи. В ін-ті шукала найкращий рецепт і о, диво-страва дуже смачна! Сама здивувалася як так вийшло, а відгуки прочитала вже після приготування. Дякую.
А якщо нема духовки то як вийти з положення?
Йолано, можна зварити чанахи в каструлі на плиті. Для цього в каструлю з м’ясом і овочами додайте обсмажену картоплю і варену квасолю, залийте кип’яченою водою і доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист і варіть 10-15 хв. Потім додайте подрібнений часник, накрийте кришкою і залиште ще на 10-15 хв. Чанахи в каструлі на плиті готові :)
Чанахи - просто БОМБА !!!!!
Я дуже люблю Львів, часто в ньому буваю!:) Дякую за рецепт, дійсно автентично!На Західній вміють готувати чанахи!:) А ще дуже смачні деруни, запечені в горщиках, з грибами і сметаною! Спробуйте!:)
Буду готувати вдруге, надіюсь буде смачно. Дякую за такий прекрасний рецепт. Його може повторити будь хто, (кажу бо знаю, адже мені лише 14 років).
Іринко, ти молодчинка, на здоров’ячко :)
А можна горщики закрити тістом?
Чанахи БОМБА дякую за рецепт.
Вже кілька разів готувала за цим рецептом. Смакота! Дякуємо!
Дуже смачні чанахи. Дякую за рецепт.
Дууууже смачно дякую!
Дуже вдячна за рецепт! Приголомшливий просто!
Готувала чанахи перший раз, випадково натрапила на Ваш рецепт . Дякую !!!!!! Дуже смачно!!! Мій чоловік італієць в захваті!
Вперше готувала чанахи і саме за Вашим рецептом! Супер! Смачнющі!
Готувала у каструлі за вашим рецептом.
Дуже смачно!
Був у відрядженні у Львові, скуштував чанахи в маленькому кафе на Городоцькій 5, дома зробив за Вашим рецептом в гусятниці. Вийшло класно. Дякую.
Спасибі, дуже смачно, готую вже повторно.
Підкажіть, будь ласка, скільки горщиків у Вас вийшло на цю к-сть інгредієнтів?
Яринко, у нас вийшло шість горщиків 🙂
Дякую за детальний рецепт. Готую не вперше в скороварці. Але дуже смачно. Німці теж засмакували наші львівські чанахи :)
Катерино, і вам дякую за гарний відгук :)
Сьогодні чанахи. Добре, що є де піддивитись. Дякую за вашу працю.
Ганно, на здоров'ячко :) Радію, що рецепт став вам у нагоді :)
Супер. Нарешті знайшла рецепт дійсно класний. Навіть синочок їв.
Рецепт СУПЕР! Перший раз такі смачні) Дякую що ділитесь своєю працею.
Христино, на здоров’ячко 😊