Приготування супу-пюре з гарбуза.
Якщо вам до вподоби смак гарбуза, – обов’язково приготуйте цей смачний осінній суп. Він гарно смакує зі смаженим гарбузовим насінням. Також цей суп можна подавати з твердим тертим сиром “Пармезан” / “Грана падано”, зі смаженою шинкою чи беконом, або (як і будь-який суп-пюре) з хрумкими сухариками.
Гарбуз очистити від насіння, помістити його зрізом вверх в розігріту до 200 °С духовку на 40-45 хв.
Цибулю порей нарізати кільцями.
Ріпчасту цибулю очистити і нарізати півкільцями.
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками. Щоб легко зняти шкірку, помідори слід на 20 с. опустити в киплячу воду.
Часник подрібнити ножем.
Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.
Печений гарбуз очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками.
В каструлі розтопити вершкове масло, додати цибулю порей і ріпчасту цибулю.
Смажити на середньому вогні до прозорого стану.
Потім додати часник і імбир , помішуючи, смажити 1 хв.
Додати нарізані помідори, смажити 10-15 хв., періодично помішуючи.
Потім в каструлю викласти нарізаний гарбуз, додати 1 л. води, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 20 хв.
Тим часом на середньому вогні обсмажити на сухій сковороді гарбузове насіння. Насіння слід постійно помішувати, щоб воно не підгоріло.
Зварений гарбуз з овочами подрібнити блендером до стану пюре.
Додати вершки.
Поперчити, добре посолити, помішуючи, довести до кипіння і відставити з вогню.
Суп розлити в порційні тарілки і посипати смаженим гарбузовим насінням. Суп-пюре з гарбуза готовий.