Сирник
Інгредієнти для сирної маси:
- сир кисломолочний (жирний) - 1 кг
- яйця - 6 шт.
- цукор - 200-250 г
- вершкове масло - 100 г
- лимон - 1 шт.
- родзинки - півсклянки
- манка - 1 ст. л. (з вершком)
- ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для тіста:
- жовток - 1 шт.
- сметана - 1 ст. л.
- вершкове масло - 100 г
- цукор - 2 ст. л.
- борошно - 130-140 г
- сода гашена оцтом - 1 / 3 ч. л.
- ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для помадки:
- вершкове масло або маргарин - 100 г
- цукор - 8 ст. л. (без вершка)
- вода - 4 ст. л.
- какао-порошок - 4 ст. л.
Приготування сирника.
Цей сирник я випікала у невеликій формі розміром 22 х 28 см. Якщо у вас велика сім’я, – то кількість інгредієнтів можете сміливо збільшити в 1,5 - 2 рази :)
За бажанням цей сирник можна випікати без коржа.
Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 15 хв., після чого воду злити.
З одного лимона натерти цедру і витиснути 25-30 мл. соку (приблизно з 1 / 2 лимона).
Сир руками відтиснути від зайвої рідини, потім пропустити його через м’ясорубку.
Яйця збити з цукром міксером або вінчиком.
До сиру додати розм’якле вершкове масло, родзинки, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона.
Туди ж додати збиті з цукром яйця. Все добре перемішати міксером на малій швидкості.
Деко змастити маргарином чи маслом, застелити пергаментним папером, знову змастити і вилити сиркову масу.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 1 год. 10 хв.
Готуємо тісто. Розм’якле масло перетерти з цукром ложкою.
Додати жовток. Перетерти.
Додати сметану. Перетерти.
Потім додати гашену оцтом соду. Все ретельно перемішати.
Слідом додати просіяне борошно і замісити ніжне еластичне тісто.
Деко застелити пергаментним папером, папір змастити маслом або маргарином і рівномірно викласти тісто. Запікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хв.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Корж змастити 1 / 3 частиною помадки.
Накрити його запеченим сиром і зі всіх боків обмастити помадкою, що залишилася. Сирник покласти на 3-4 год. в холодильник. Сирник готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 192828
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-17
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (62):Сирник супер! Дякую за хороший рецепт.
Рецепт гарненький, і мабуть вкусненький, дякую, будемо готувати.
Люблю сирник ))) Буду пробувати готувати. Спасибі за рецепт.
Дуже хороший рецепт. Дуже дякую.
Ірина, Наталі, Павло, Олександра, на здоров’я. Дякую вам за чудові коментарі! Мені дуже приємно, що людям подобаються страви, які виходять за моїми рецептами )))
На вигляд смачно. Дякую за рецепт спробую зготувати.
Надія, обов’язково приготуйте, не пошкодуєте )))
Вийшло супер! Дякую!
Дякую вам за рецепт. Спробую приготувати.
Сирник просто бомба! Правда я з ним трішки повозилась, але воно того вартувало! Дуже смачно, чоловік задоволений :)
Сирник просто супер. Велике дякую.
Ваш сирник просто супер, дякую за рецепт.
Получився супер, дякую за рецепт)
Всім дякую за увагу до рецепта і гарні відгуки :)
Дуже смачний! Всім гостям сподобався сирник. Дякую.
Дуже смачно. Рекомендую.
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Пані Люба, нещодавно спекла сирник за вашим рецептом. Вийшов справді смачний, але чомусь зовсім не виріс. Під час випікання сиркова маса була пишною, а коли сирник вийняла то він дуже опав. Може ви щось порадите. Дякую.
Для сирника це нормально. В мене теж після випікання він осідає. Так що у Вас все добре вийшло :)
Дякуємо всією родиною за рецепт!!! Всім дуже сподобався))))
Дуже смачний.
Дякую! Дуже смачний і швидко готується!!! В мене є рецепт, де тісто стоїть в холодильнику 12 год.
Печу рідко, але сирник вдався – супер ням-ням, дякую вам !!!!
Рецепт супер йду пробувати.
А можливо його в мультіварці приготувати? (В мене панасонік)
Дякую! Чудовий рецепт. Готую вже вдруге. Єдина складність – складання пазлу «тісто-сир», але така смакота, що, думаю доведеться набивати руку.
Дуже смачно.
У мене питання: сирну масу і тісто випікати окремо?
Так, Маріє, сирну масу і тісто випікаємо окремо.
Класний і простий рецепт я обожнюю сирник а часу ніколи не вистачає приготувати буду пробувати...)))))
Олександро, обов’язково знайдіть час для цієї випічки, – не пошкодуєте :)
Дуже смачно)))
Сирник просто супер гості були дуже задоволені!!!
Дуже добрий сирник. Рекомендую.
Сирник просто супер.
А чи можна викладати сир на тісто, а потім ставити в духовку пекися?
Дуже часто сирники так і випікають (сирна маса разом з тістом). Але цей варіант мені не дуже подобається, бо тісто після випікання залишається мокрим. Тому я завжди печу сирник за вищеподаним рецептом. А Ви вже дивіться, як Вам буде краще :)
Дуже смачний сирник. Дякую за рецепт.
Дуже смачний сирник я задоволена рецептом.
Пекла сирник за вашим рецептом. Дуже смачний і ароматний. Я багато рецептів перепробувала, але ваш подобається найбільше. Дякую за те, що поділилися рецептом.
Пекла сирник за вашим рецептом. Дуже смачний і ароматний получився. Єдине, що поки пікся був вищий, а як дістала з духовки - то трохи сів.
Наталю, для сирника це нормально :)
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Супер сирник, дякую.
Сирник вийшов супер) тільки я додала 4 яїчок і 6 ст.л манки до сиру, дала трохи настоятись щоб манка набухла. За той час місила тісто, і ще, спочатку я пропекла 10 хв. тісто, а потім на верх виклала сир і запікала все разом, вийшло супер, чоловіку дуже сподобалось, дякую за рецепт*)
Дуже дякую за ідею. Рецепт трішки підкорегувала, вийшла смакота))) Узагалі дуже люблю рецепти із Вашого сайту за їх душевність)))
Галино, щиро дякую Вам за відгук 😊
Він дуже, ну дуже смачний!
Сашо, рада, що пляцок Вам сподобався. За цим рецептом завжди пекла сирник моя бабуся, вона і мене навчила 🙂
Сирник вийшов смачний і ніжний, я додала кружальця бананів між коржем і сирковою масою. Спасибі за рецепт!
Печу цей сирник вже напевно 101 раз 😉 Спасибі за самий смачний рецепт сирника)
Ірино, за цим рецептом пекла сирник моя улюблена бабуся. Дуже тішуся, що сирник вам так сподобався!