Сирник

Сирник. Рецепт приготування.
Інгредієнти для сирної маси:
  • сир кисломолочний (жирний) - 1 кг
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 200-250 г
  • вершкове масло - 100 г
  • лимон - 1 шт.
  • родзинки - півсклянки
  • манка - 1 ст. л. (з вершком)
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для тіста:
  • жовток - 1 шт.
  • сметана - 1 ст. л.
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • борошно - 130-140 г
  • сода гашена оцтом - 1 / 3 ч. л.
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для помадки:
  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • цукор - 8 ст. л. (без вершка)
  • вода - 4 ст. л.
  • какао-порошок - 4 ст. л.
Сирник.
Приготування сирника.

Цей сирник я випікала у невеликій формі розміром 22 х 28 см. Якщо у вас велика сім’я, – то кількість інгредієнтів можете сміливо збільшити в 1,5 - 2 рази :)
За бажанням цей сирник можна випікати без коржа.

Замочені родзинки.
Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 15 хв., після чого воду злити.
Цедра і сік лимона.
З одного лимона натерти цедру і витиснути 25-30 мл. соку (приблизно з 1 / 2 лимона).
Пропущений через м’ясорубку сир.
Сир руками відтиснути від зайвої рідини, потім пропустити його через м’ясорубку.
Яйця з цукром.
Яйця збити з цукром міксером або вінчиком.
Додаємо до сиру інші інгредієнти.
До сиру додати розм’якле вершкове масло, родзинки, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона.
Додаємо збиті з цукром яйця.
Туди ж додати збиті з цукром яйця. Все добре перемішати міксером на малій швидкості.
Виливаємо сирну масу в деко.
Деко змастити маргарином чи маслом, застелити пергаментним папером, знову змастити і вилити сиркову масу.
Запечений сир.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 1 год. 10 хв.
Перетираємо масло з цукром.
Готуємо тісто. Розм’якле масло перетерти з цукром ложкою.
Додаємо жовток і перетираємо.
Додати жовток. Перетерти.
Додаємо сметану і перетираємо.
Додати сметану. Перетерти.
Додаємо гашену оцтом соду.
Потім додати гашену оцтом соду. Все ретельно перемішати.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Слідом додати просіяне борошно і замісити ніжне еластичне тісто.
Викладаємо тісто в деко.
Деко застелити пергаментним папером, папір змастити маслом або маргарином і рівномірно викласти тісто. Запікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хв.
Готуємо помадку.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Змащуємо корж помадкою.
Корж змастити 1 / 3 частиною помадки.
Обмащуємо сирник зі всіх боків помадкою. Сирник готовий.
Накрити його запеченим сиром і зі всіх боків обмастити помадкою, що залишилася. Сирник покласти на 3-4 год. в холодильник. Сирник готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 192828
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-17
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (62):Ірина | 2012-11-18
Сирник супер! Дякую за хороший рецепт.
Наталі | 2012-12-03
Рецепт гарненький, і мабуть вкусненький, дякую, будемо готувати.
Павло | 2013-01-03
Люблю сирник ))) Буду пробувати готувати. Спасибі за рецепт.
Олександра | 2013-01-11
Дуже хороший рецепт. Дуже дякую.
Люба | 2013-01-11
Ірина, Наталі, Павло, Олександра, на здоров’я. Дякую вам за чудові коментарі! Мені дуже приємно, що людям подобаються страви, які виходять за моїми рецептами )))
Надія | 2013-01-12
На вигляд смачно. Дякую за рецепт спробую зготувати.
Люба | 2013-01-12
Надія, обов’язково приготуйте, не пошкодуєте )))
Ната | 2013-02-23
Вийшло супер! Дякую!
Галина | 2013-03-18
Дякую вам за рецепт. Спробую приготувати.
Аріна | 2013-04-19
Сирник просто бомба! Правда я з ним трішки повозилась, але воно того вартувало! Дуже смачно, чоловік задоволений :)
Олег | 2013-05-09
Сирник просто супер. Велике дякую.
Наталія | 2013-05-11
Ваш сирник просто супер, дякую за рецепт.
Ірина | 2014-06-22
Получився супер, дякую за рецепт)
Люба | 2014-06-22
Всім дякую за увагу до рецепта і гарні відгуки :)
Тетяна | 2014-07-18
Дуже смачний! Всім гостям сподобався сирник. Дякую.
Люба | 2014-07-18
На здоров’я :)
Олеся | 2014-08-22
Дуже смачно. Рекомендую.
Іра Товкач | 2014-08-25
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Лілія | 2014-09-25
Пані Люба, нещодавно спекла сирник за вашим рецептом. Вийшов справді смачний, але чомусь зовсім не виріс. Під час випікання сиркова маса була пишною, а коли сирник вийняла то він дуже опав. Може ви щось порадите. Дякую.
Люба | 2014-09-25
Для сирника це нормально. В мене теж після випікання він осідає. Так що у Вас все добре вийшло :)
Вікторія | 2014-11-16
Дякуємо всією родиною за рецепт!!! Всім дуже сподобався))))
Люба | 2014-11-17
На здоров’я :)
Маша | 2014-12-12
Дуже смачний.
Віра | 2015-01-03
Дякую! Дуже смачний і швидко готується!!! В мене є рецепт, де тісто стоїть в холодильнику 12 год.
Люба | 2015-01-03
На здоров’я :)
Наталя | 2015-01-10
Печу рідко, але сирник вдався – супер ням-ням, дякую вам !!!!
Люба | 2015-01-11
На здоров’я :)
Галя | 2015-01-30
Рецепт супер йду пробувати.
Люда | 2015-05-24
А можливо його в мультіварці приготувати? (В мене панасонік)
Віка | 2016-02-14
Дякую! Чудовий рецепт. Готую вже вдруге. Єдина складність – складання пазлу «тісто-сир», але така смакота, що, думаю доведеться набивати руку.
Люба | 2016-02-15
)))))
Іванна | 2016-03-14
Дуже смачно.
Марія | 2016-04-18
У мене питання: сирну масу і тісто випікати окремо?
Люба | 2016-04-19
Так, Маріє, сирну масу і тісто випікаємо окремо.
Олександра | 2016-04-28
Класний і простий рецепт я обожнюю сирник а часу ніколи не вистачає приготувати буду пробувати...)))))
Люба | 2016-04-28
Олександро, обов’язково знайдіть час для цієї випічки, – не пошкодуєте :)
Наталя | 2016-05-07
Дуже смачно)))
Василина | 2016-07-07
Сирник просто супер гості були дуже задоволені!!!
Віра | 2016-08-11
Дуже добрий сирник. Рекомендую.
Інна | 2016-09-15
Сирник просто супер.
Олександра | 2016-10-28
А чи можна викладати сир на тісто, а потім ставити в духовку пекися?
Люба | 2016-10-29
Дуже часто сирники так і випікають (сирна маса разом з тістом). Але цей варіант мені не дуже подобається, бо тісто після випікання залишається мокрим. Тому я завжди печу сирник за вищеподаним рецептом. А Ви вже дивіться, як Вам буде краще :)
Лєна | 2017-02-07
Дуже смачний сирник. Дякую за рецепт.
Люба | 2017-02-07
Лєна, на здоров’ячко :)
Валентина | 2017-04-14
Дуже смачний сирник я задоволена рецептом.
Наталія | 2017-04-16
Пекла сирник за вашим рецептом. Дуже смачний і ароматний. Я багато рецептів перепробувала, але ваш подобається найбільше. Дякую за те, що поділилися рецептом.
Люба | 2017-04-16
Та нема за що :)
Наталія | 2017-04-18
Пекла сирник за вашим рецептом. Дуже смачний і ароматний получився. Єдине, що поки пікся був вищий, а як дістала з духовки - то трохи сів.
Люба | 2017-04-18
Наталю, для сирника це нормально :)
Анна | 2017-10-25
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Люба | 2017-10-26
Анно, на здоров’я :)
Роман | 2018-04-30
Супер сирник, дякую.
Оля | 2018-11-17
Сирник вийшов супер) тільки я додала 4 яїчок і 6 ст.л манки до сиру, дала трохи настоятись щоб манка набухла. За той час місила тісто, і ще, спочатку я пропекла 10 хв. тісто, а потім на верх виклала сир і запікала все разом, вийшло супер, чоловіку дуже сподобалось, дякую за рецепт*)
Люба | 2018-11-18
Прошу :)
Галина | 2019-11-24
Дуже дякую за ідею. Рецепт трішки підкорегувала, вийшла смакота))) Узагалі дуже люблю рецепти із Вашого сайту за їх душевність)))
Люба | 2019-11-24
Галино, щиро дякую Вам за відгук 😊
Саша | 2020-04-19
Він дуже, ну дуже смачний!
Люба | 2020-04-20
Сашо, рада, що пляцок Вам сподобався. За цим рецептом завжди пекла сирник моя бабуся, вона і мене навчила 🙂
Єва | 2020-06-14
Сирник вийшов смачний і ніжний, я додала кружальця бананів між коржем і сирковою масою. Спасибі за рецепт!
Люба | 2020-06-15
Єва, на здоров’ячко 🙂
Ірина | 2020-07-16
Печу цей сирник вже напевно 101 раз 😉 Спасибі за самий смачний рецепт сирника)
Люба | 2020-07-17
Ірино, за цим рецептом пекла сирник моя улюблена бабуся. Дуже тішуся, що сирник вам так сподобався!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору