Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - приблизно 500 г
  • молоко - 150 г
  • вода - 150 г
  • дріжджі пресовані свіжі - 20 г
  • цукор - 1 ч. л.
  • сіль - 0,5 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
  • яйця - 6 шт.
  • зелена цибуля - 1 великий пучок
  • вершкове масло - 70 г
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
А також:
  • одне яйце для змащення
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем. Інгредієнти.
Приготування пиріжків з зеленою цибулею і яйцем.
Дріжджі з цукром.
Готуємо опару для тіста. В мисці подрібнити дріжджі, посипати цукром.
Додаємо молоко.
До дріжджів додати 1 ст. л. борошна і тепле молоко (37-38 °С), розмішати і залишити на 15 хв.
Додаємо опару до просіяного борошна.
У велику посудину просіяти 400 г борошна, додати готову опару, розмішати.
Додаємо воду.
Потім додати теплу воду (37-38 °С) і сіль. Все перемішати ложкою.
Тісто готове.
Після цього, поступово додаючи (по мірі потреби) решту борошна, замісити ніжне еластичне тісто. Замішувати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб воно підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на півгодини.
Дрібно нарізана зелена цибуля.
Поки тісто підходить, готуємо начинку. Зелену цибулю помити, просушити і дрібненько нарізати.
Дрібно нарізані варені яйця.
Зварені накруто яйця очистити від шкаралупи і також дрібно порізати ножем.
Наливаємо масло в посудину з яйцями і цибулею.
Нарізані яйця і цибулю викласти в посудину і додати розтоплене на водяній бані вершкове масло. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Поділене на 24 частини тісто.
Тісто розділити на 25 кульок.
Формуємо пиріжки.
З кожної кульки руками зробити паляничку, викласти туди приблизно 3 ч. л. начинки, защепити краї, покласти пиріжок “швом” донизу і злегка притиснути.
Пиріжки на деко.
Пиріжки викласти на присипане борошном деко, накрити рушником і залишити на 20-30 хв. щоб вони підросли.
Змащуємо пиріжки збитим яйцем.
Потім змастити їх злегка збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220 °С духовці 15-20 хв.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готові.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готові.
Пиріжки подавати до столу теплими.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 83730
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-01
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (13):Сергій | 2013-01-30
Дуже вкусно.
Людмила | 2013-02-10
Булочки вийшли смачними. Пекла вже кілька разів. Вони нагадують мені дитинство, бо саме такі пиріжки пекла мама. Тепер печу і пригощаю її. Але дещо “модернізувала” Ваш рецепт. 1. Усі складові для тіста замішує хлібопічка. 2. До начинки додала ще смаженої цибулі та вареного рису. Дякую за рецепт.
Маша | 2013-10-09
Мммм... Моя бабуся робила такі самі. ВИХОДИЛО ДУЖЕ СМАЧНО! Обовязково спробую.
Лєна | 2015-06-19
Робила за вашим рецептом пиріжки, вийшли дуже смачні, дякую.
Люба | 2015-06-19
На здоров’я :)
Оксана | 2016-02-29
Рецепт непоганий, але за рахунок того що немає ні маргарину, ні олії, досить «твердувате» тісто (особливо коли охолонуть, хоча на смак непогано! Я робила з лівером )
Вікторія | 2017-04-26
Дуже люблю Ваш рецепт! Неодноразово готувала. Пиріжки супер!!!
Магда | 2017-05-06
Обовязково в кінці замішування додавати три ст. ложки розтопленого маргарину.
Вікторія | 2019-10-19
Знову й знову викорисовую цей рецепт для приготування тіста на пиріжки. І вони завжди чудові!!!! Дякую!!!!
Люба | 2019-10-20
Вікторіє, на здоров’я 😀
Вікторія | 2020-05-21
Дуже дякую за рецепт. Вийшло неймовірно смачно) В тісто додала трохи масла, як писала Магда.
Люба | 2020-05-22
Вікторіє, рада, що рецепт Вам сподобався 🙂
Зоя | 2021-05-20
Можна масло розм'якшене додати шматочками, вимісити.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору