Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем
Інгредієнти для тіста:
- борошно - приблизно 500 г
- молоко - 150 г
- вода - 150 г
- дріжджі пресовані свіжі - 20 г
- цукор - 1 ч. л.
- сіль - 0,5 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- яйця - 6 шт.
- зелена цибуля - 1 великий пучок
- вершкове масло - 70 г
- сіль, чорний мелений перець - за смаком
А також:
Приготування пиріжків з зеленою цибулею і яйцем.
Готуємо опару для тіста. В мисці подрібнити дріжджі, посипати цукром.
До дріжджів додати 1 ст. л. борошна і тепле молоко (37-38 °С), розмішати і залишити на 15 хв.
У велику посудину просіяти 400 г борошна, додати готову опару, розмішати.
Потім додати теплу воду (37-38 °С) і сіль. Все перемішати ложкою.
Після цього, поступово додаючи (по мірі потреби) решту борошна, замісити ніжне еластичне тісто. Замішувати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб воно підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на півгодини.
Поки тісто підходить, готуємо начинку. Зелену цибулю помити, просушити і дрібненько нарізати.
Зварені накруто яйця очистити від шкаралупи і також дрібно порізати ножем.
Нарізані яйця і цибулю викласти в посудину і додати розтоплене на водяній бані вершкове масло. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Тісто розділити на 25 кульок.
З кожної кульки руками зробити паляничку, викласти туди приблизно 3 ч. л. начинки, защепити краї, покласти пиріжок “швом” донизу і злегка притиснути.
Пиріжки викласти на присипане борошном деко, накрити рушником і залишити на 20-30 хв. щоб вони підросли.
Потім змастити їх злегка збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220 °С духовці 15-20 хв.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готові.
Пиріжки подавати до столу теплими.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 83730
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-01
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (13):Дуже вкусно.
Булочки вийшли смачними. Пекла вже кілька разів. Вони нагадують мені дитинство, бо саме такі пиріжки пекла мама. Тепер печу і пригощаю її. Але дещо “модернізувала” Ваш рецепт. 1. Усі складові для тіста замішує хлібопічка. 2. До начинки додала ще смаженої цибулі та вареного рису. Дякую за рецепт.
Мммм... Моя бабуся робила такі самі. ВИХОДИЛО ДУЖЕ СМАЧНО! Обовязково спробую.
Робила за вашим рецептом пиріжки, вийшли дуже смачні, дякую.
Рецепт непоганий, але за рахунок того що немає ні маргарину, ні олії, досить «твердувате» тісто (особливо коли охолонуть, хоча на смак непогано! Я робила з лівером )
Дуже люблю Ваш рецепт! Неодноразово готувала. Пиріжки супер!!!
Обовязково в кінці замішування додавати три ст. ложки розтопленого маргарину.
Знову й знову викорисовую цей рецепт для приготування тіста на пиріжки. І вони завжди чудові!!!! Дякую!!!!
Дуже дякую за рецепт. Вийшло неймовірно смачно) В тісто додала трохи масла, як писала Магда.
Вікторіє, рада, що рецепт Вам сподобався 🙂
Можна масло розм'якшене додати шматочками, вимісити.