Хек в томатному соусі
Інгредієнти:
- хек / минтай - 1 кг
- морква - 300 г
- ріпчаста цибуля - 300 г
- помідори у власному соці - 400 г (або свіжі - 500 г)
- борошно - 4 ст. л.
- соняшникова олія для смаження
- сіль, чорний мелений перець, лавровий лист
- цукор (при потребі)
Приготування хека в томатному соусі.
Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.
Цибулю почистити і порізати кубиками.
Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.
Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.
В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).
Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.
Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.
В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.
Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.
Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі притрусити січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 86960
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-01-14
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (13):Дуже апетитно!!!
Виглядає дуже смачно, обов’язково спрбую пригутувати.
Дякую за рецепт!!! Просто і швидко! А головне, дуже смачно!!!
Дякую за чудовий рецепт.
Простий рецепт, а рибка просто чудова. Дякую.
Смачно! Пробувала готувати, дуже смачно.
Дякую. Вже приготувала. Дуже смачно.
Дякую.
Рецепт простий, але дуже-дуже смачно! Саме зараз смакую) Дякую Вам!
Також дякую всім за коментарі :)
Дуже смачно. Залила не водою, а томатним соком і протушкувала трохи більше часу. Смакота!