Цибулю порізати тоненькими кільцями / напівкільцями. Одну невелику цибулину (приблизно 80 г) відкласти, – її додамо до супу в кінці приготування.
М’ясо викласти в каструлю і залити холодною водою (3 л). На великому вогні швидко довести до кипіння. Потім газ зменшити.
Шумівкою зібрати всю піну.
Після цього до м’яса додати порізану цибулю і на малому вогні (так щоб вода в каструлі ледь кипіла) варити 30 хв. Варити на малому вогні слід для того, щоб в кінцевому результаті отримати чистий прозорий бульйон.
Моркву помити, почистити, нарізати досить крупними кільцями і додати до цибулі з м’ясом.
Слідом додати базилік, коріандр (попередньо його слід розтерти в руках, або злегка подрібнити в ступці) пекучий перець і 1 ст. л. солі. Продовжувати варити при слабкому кипінні 1 год.
Тим часом болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати грубою соломкою.
Помідори обов’язково очистити від шкірки нарізати довільними шматками.
Картоплю почистити і розрізати навпіл чи на чотири частини (залежно від розміру).
До бульйону додати порізані помідори і болгарський перець.
Слідом викласти картоплю. На великому вогні швидко довести до кипіння, вогонь зменшити до малого і при слабкому кипінні варити 30 хв.
Відкладену цибулину порізати півкільцями і викласти в каструлю, перемішати, додати солі за смаком і варити ще 5-7 хв.
Після чого додати січену зелень петрушки, дати покипіти ще півхвилини і відставити з вогню. Шурпа готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 41931
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-01-30
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (4):Ольга | 2014-09-29
Дякую за чудовий рецепт! Виглядає яскраво і смак чудовий!
Люба | 2014-09-29
На здоров’я :)
Олександр | 2019-12-16
Дякую. Дуже смачно. Вже приготував.
Люба | 2019-12-16
Олександре, на здоров’я, рада, що рецепт Вам сподобався 😃