Приготування пхалі з баклажанами.
Пхалі – традиційна холодна закуска грузинської кухні. Є багато різновидів цієї страви. Її готують з капусти, квасолі, буряка, бурякового листя, шпинату, баклажанів і ін. Незмінною ж складовою залишається горіхова заправка, що і є родзинкою цієї страви. Подавати пхалі можна як окрему страву, як гарнір до м’яса, риби чи просто зі шматком хліба. Мені ще гарно смакує з картопляним пюре.
Баклажани помити, обсушити. Виделкою зробити проколи і зрізати плодоніжки. Потім баклажани змастити олією і запекти у розігрітій до 190 °С духовці до готовності. Я запікала приблизно 40 хв.
Запечені баклажани загорнути в поліетиленовий пакет, приблизно на 5 хв., і зняти з них шкірку.
М’якуш баклажана порізати дрібними кубиками.
Готуємо заправку. Горіхи, кінзу / петрушку, цибулю, часник вперемішку пропустити через м’ясорубку.
Заправку добре перемішати з порізаними баклажанами, посолити, поперчити, додати хмелі-сунелі, мелений коріандр, оцет, олію і знову все перемішати.
Страву викласти в тарілку, прикрасити кільцями цибулі, зеленню петрушки та зернами граната, за бажанням. Пхалі з баклажанами готове.