Полуничний мус на основі манної крупи
Інгредієнти:
- полуниця - 300 г
- молоко або вода - 500 мл
- манна крупа - 50 г
- цукор - 100 г
Приготування полуничного мусу. Сьогодні у нас на десерт смачний полуничний мус на основі манної крупи, яка, доречі, в готовій страві майже не відчувається. Манна крупа для цього десерту вариться на молоці або воді. Мус приготовлений на молоці виходить густіший і ситніший, а десерт зроблений на воді – більш ніжний, з яскраво вираженим смаком полуниці і, як на мене, смачніший :) А на смак такий мус нагадує плодово-ягідне морозиво.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5 порцій полуничного мусу.
Полуницю помити, очистити від плодоніжки. Подрібнити в блендері до пюреподібного стану. Полуничне пюре пропустити через дрібне сито.
В окрему каструлю налити холодне чи тепле молоко / воду, додати манну крупу, перемішати.
Слідом додати цукор. Все довести до кипіння і потім на малому вогні, періодично помішуючи, зварити густу кашу.
Манну кашу відставити з вогню і трошки остудити. Додати полуничне пюре і все збити міксером.
Збивати мус слід на найвищій швидкості протягом 10 хв., поки маса не стане пухкою і не посвітлішає.
Охолоджений до кімнатної температури мус розлити в склянки, креманки чи інший десертний посуд, за бажанням прикрасити полуницею та листочком м’яти і поставити в холодильник на 1-2 год. Полуничний мус на основі манної крупи готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 18743
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-05-31
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (9):Десерт просто чудовий дякую за рецепт!!!...Я зверху ще додала натертого шоколаду також дуже смачно!!!
СМАКОТА!!! Менi ДУЖЕ сподобалось!!!
Менi дуже сильно це сподобалось !!! ПРОСТО КЛАС !!!
Щиро дякую, Любо, за смачний рецепт! З Вашого дозволу я скопіював його на свою сторінку.
На здоров’я. Рада, що рецепт Вам сподобався :)
Любо, а можно заморожену полуницю?
Гадаю, що можна, але смак, мабуть, буде дещо інший...
Смакота. І дуже легке приготування. Дякую вам.