Кабачковий суп з фрикадельками
Інгредієнти на 2,5-3 л води:
- кабачки - 700 г
- помідори - 300-400 г
- ріпчаста цибуля - 150 г
- морква - 150 г
- рис - 3 ст. л.
- зелень кропу - 1 пучок
- зелень петрушки - 1 пучок
- сіль, чорний мелений перець
- лавровий лист - 1 шт.
- рослинна олія для смаження
Інгредієнти для фрикадельок:
- фарш (у мене курячий) - 500 г
- яйця - 1 шт.
- ріпчаста цибуля - 100 г
- сіль, чорний мелений перець
Приготування кабачкового супу з фрикадельками.
Спочатку готуємо фрикадельки. Фарш викласти в глибоку миску, додати потерту на дрібній терці цибулю, яйце, сіль, чорний мелений перець. Потім все слід добре перемішати, вибити, щоб фарш став в’язким і тримався купи.
Щоб фарш став ще густішим, я додала 2 ст. л. борошна. Це доречно, якщо готуються фрикадельки з курячого фаршу. Якщо використовується яловичий чи свинний фарш, це робити не обов’язково.
Фарш ще раз добре вибити і мокрими руками сформувати фрикадельки. Покласти їх в холодильник.
Кабачки помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5-2 см.
Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву – кубиками, кружальцями або натерти на терці.
Помідори опустити на 20 с. в киплячу воду і зняти з них шкірку, після чого порізати невеликими кубиками.
На сковорідці розігріти трошки рослинної олії, викласти порізані кабачки і обсмажити їх на великому вогні, періодично помішуючи. Я смажила кабачки приблизно 10 хв.
На окремій сковорідці на рослинній олії спасерувати цибулю та моркву.
До цибулі і моркви додати порізані помідори і протушкувати все разом 10 хв.
В каструлю з киплячою водою (2,5-3 л) висипати рис. Поварити 5 хв.
Після того додати обсмажені кабачки…
…і тушковані овочі (цибуля, морква, помідори). Вміст каструлі довести до кипіння, добре посолити і варити 5 хв.
Потім до супу додати фрикадельки…
…і лавровий лист. Довести до кипіння, зібрати піну і варити ще 10 хв.
Після цього суп поперчити, при потребі досолити і додати подрібнену зелень кропу і петрушки. Суп ще раз довести до кипіння і відставити з вогню. Кабачковий суп з фрикадельками готовий. Подавати суп можна зі сметаною.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24035
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-06-10
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (9):Дякую за рецепт. Вперше готувала суп із кабачків і маю сказати, такої кабачкової смакоти ми ще не куштували. Навіть трирічна дитина з’їла свою порцію із задоволенням. Окреме дякую за рецепт фрикадельок. Зазвичай обвалювала їх в борошні й одразу кидала в суп. Цього разу зробила за Вашим рецептом і результат перевершив сподівання.
Віолетта, на здоров’я! Дякую за такий гарний відгук :)
Дуже дякую за прекрасний рецепт... дуже-дуже смачний супчик!!!
Дуже дякую за причудовий рецепт, я також готувала кабачковий суп вперше і була дуже задоволена результатом. Навіть мій 1 річний синочок одобрив, з’їв 3 порції.
О, як классно. А я думала, що ще з кабачків приготувати (заморозила на зиму). З фрикадельками - самий смак! Готувала в мультиварці (у мене Редмонд м90), як раз для супу зручно, є відповідний температурний режим, не довелося стояти і слідкувати, щоб не викіпало. Ще раз дякую за рецепт! На наступному тижні зготую ще)
Дуже смачна зупа! Уся сім’я їла з задоволенням! Дякую за рецепт!
Дякую за рецепт. Смакота! Ваш сайт один із найулюбленіших. Завжди гарантований результат.
Олено, дякую Вам! Приємно :)