Яблучний пиріг
Інгредієнти:
- борошно - 600 г
- яблука - 1 кг
- цукор - 200 г
- маргарин чи вершкове масло - 200 г
- розпушувач для тіста - 2 ч. л.
- яйця - 5 шт.
Для крему:
- сметана - 500 г (15% - 20%)
- цукор - 200 г
Приготування:
Викласти в посудину 200 г маргарину і добре розтерти з 200 г цукру.
Збити в цю ж посудину яйця і розтерти, чи збити міксером до однорідної маси.
Всипати до маси 600 г борошна, 2 ч. л. розпушувачу для тіста і замісити тісто.
Взяти 2/3 частини тіста і рівномірно викласти у деко.
Яблука почистити від шкірки і серцевини і нарізати тоненькими плюстерками.
Викласти яблука в деко.
З тіста, що залишилося, скатати смужки і зробити "решітку" на яблуках. Деко поставити в розігріту до 180 °C духовку і запікати протягом 30-35 хв. до готовності.
Тим часом зробити крем. Для цього в посудину влити 500 г сметани і 200 г цукру, добре розмішати щоб розчинився цукор.
На гарячий пиріг рівномірно викласти крем. Поки пиріг буде охолоджуватись він просякне кремом. Яблучний пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 54919
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-13
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (14):Сьогодні пекла цей пиріг вийшов абалдєнний, і відносно не дорогий!
Напишіть будь ласка розмір форми ...
Світлана, розмір форми 22х28 см.
Пиріг дуже-дуже смачний =)))
Дуже гарний фото-супровід, дякую!
Оййй пиріг дуже-дуже смачний, мойм рідним дуже сподобалось.
Дуже смачний.
Вкусняшка) і швидко і без мороки)
Дуже легко, швидко і смачно. Дуже дякую що Ви з нами))))))))))
Наталю, а я дякую, що Ви з нами :)
Дякую!
Неймовірно смачний! Велике спасибі)
Це дуже смачно!!! Дуже дякую!
Дуже класний рецепт.