Краннач

Краннач.
Інгредієнти:
  • вершки (не менше 33% жирності) - 200 г
  • малина - 200 г
  • вівсяні пластівці - 3 повні ст. л.
  • цукрова пудра - 2 ст. л. з вершком (або за смаком)
  • віскі або коньяк - 1-2 ст. л.
Краннач. Інгредієнти.
Приготування.

Краннач – смачний шотландський десерт, що складається з малинового пюре і збитих вершків. За оригінальним рецептом до вершків додаються підсмажені вівсяні пластівці та віскі, що робить цей десерт таким особливим. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2-3 порції десерту.

Смажимо вівсяні пластівці.
На сухій сковорідці підсмажити вівсяні пластівці до коричневого кольору і “горіхового” запаху. Смажити слід на малому вогні, постійно помішуючи, щоб пластівці не підгоріли.
Малинове пюре.
Малину разом з 1 ст. ложкою цукрової пудри подрібнити блендером до стану пюре.
Збиті вершки.
Охолоджені вершки вилити в холодну посудину і збити міксером до пишної маси. Потім додати 1 ст. ложку з вершком цукрової пудри і ретельно перемішати міксером. Збивати вершки слід на найменшій швидкості міксера, і при цьому уважно стежити, щоб їх не перезбити, інакше вони перетворяться на вершкове масло.
Додаємо вівсяні пластівці та коньяк до вершків.
До збитих вершків додати підсмажені вівсяні пластівці та коньяк і ретельно перемішати ложкою.
Краннач готовий.
В десертну посудину шарами викласти малинове пюре і збиті вершки (як на фото). За бажанням, десерт зверху можна притрусити чорним тертим шоколадом. Краннач готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13687
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-01
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (10):Біланинець Анастасія | 2014-10-26
Краннач чудовий! Рецепт супер!!!!!!
Марія | 2014-11-05
Дуже корисний рецепт в житті.
Оля | 2014-11-09
Ввваааааввв!!! Дуже смачно???!!!
Люба | 2014-11-09
Як на мене, – дуже смачно. Але на колір і смак товариш не всяк, та, сподіваюсь, Вам сподобається :)
Ольга | 2015-04-19
Я таке інколи їм в «Олів’є» біля М Театральна (Київ). Справді дуже-дуже смачно.
Михайло-шеф кухар «Фильварку» | 2015-11-05
Місце знаходження Кмитів. Коростишівський р-н. Краннач я подаю в прозорому шклі але з різними відтінками. Також за допомогою к.шпр.виробляю квіточки, пташечки. Якщо накрити посуд долонею пташечка піднімае крильця, а прибираєш, – опускае і т.п.
Оля | 2016-07-10
Просто супер!!!
Катя | 2017-03-08
Дякую дуже смачно!
Оксана | 2017-06-18
Дякую, дуже смачно, просто спер-пупер
Люба | 2017-06-19
Оксано, на здоров’ячко :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору