Баклажани помити, порізати півкружальцями або меншими шматками, добре посолити, перемішати і залишити на 20 хв., щоб баклажани пустили сік. Потім баклажани промити.
Очищену цибулю порізати півкільцями.
Перець нарізати великими шматками.
Помідори за бажанням очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.
Очищену картоплю (залежно від її розміру) розрізати на 2-4 частини.
Зелень посікти ножем.
М’ясо добре помити, зачистити від плівок та сухожиль, порізати довільними шматками, посолити, поперчити і перемішати. В мене м’ясо на кісточці, я розрізала його на чотири частини.
Тепер підготовлені інгредієнти викладаємо у горщики. Першим шаром викласти м’ясо, трошки посипати приправою хмелі-сунелі.
На м’ясо викласти цибулю, посолити, поперчити і посипати приправою.
Потім викласти картоплю, також додати сіль, перець і приправу.
На картоплю викласти болгарський перець…
…і баклажани. Посолити, поперчити, додати приправу.
Останнім шаром викласти помідори, знову посолити, поперчити і посипати приправою. Також між шарами овочів можна викласти зелень і дрібно порізаний часник. Але я так не робила, – мені більше подобається, коли зелень з часником додаються до страви в кінці приготування. В кожен горщик долити по 50 мл. води. Горщики щільно накрити кришечками і помістити у розігріту до 200 °С духовку на 2 год.
За 10 хв. до готовності в горщики викласти дрібно порізану зелень і по одному зубчику вичавленого часника. Чанахи готові.