Приготування манних оладок (биточків).
Це саме ті манні биточки, якими нас колись годували в дитячому садку, – пишні, солодкі і, як на мене, дуже смачні. Окрім того, що готуються вони дуже легко та швидко, рецепт ще дуже добрий тим, що манні оладки можна приготувати з холодної і вже загуслої каші, яка залишилася після смачного сніданку :)
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 оладок.
В каструлю налити холодне чи тепле молоко і всипати манну крупу.
Слідом додати цукор, ванільний цукор і дрібку солі. Перемішати і на невеликому вогні, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки зварити густу манну кашу.
Манну кашу можна зварити іншим способом: в кипляче молоко по трохи сипати манну крупу і також весь час помішувати, щоб не утворилися грудки.
До каші додати масло і, помішуючи, ще трохи потримати на вогні, щоб вона добре загусла.
Кашу трохи вистудити. Жовток відділити від білка і додати його до каші, перемішати.
Слідом до каші додати добре збитий білок, знову все перемішати.
З отриманої маси мокрими руками сформувати оладки, товщиною 1-1,5 см, викласти їх на сковорідку з розігрітим вершковим маслом і на невеликому вогні посмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Щоб масло не підгоріло, до нього можна додати трошки рафінованої рослинної олії. Гарячі манники викласти на тарілку і полити варенням. Манні оладки (биточки) готові.