Приготування фріттати.
Фріттата – дуже популярний в Італії омлет з різноманітними начинками. Сюди часто додають сир (різного виду), овочі, гриби, в’ялене чи підкопчене м’ясо, різноманітну зелень і ін. Сьогодні ми приготуємо фріттату з беконом, болгарським перцем та кукурудзою – дуже просту, але смачну і ситну страву на сніданок… і не тільки :)

Цибулю порей нарізати кільцями.

Бекон нарізати соломкою.

Болгарський перець очистити від плодоніжки, насіння і також нарізати соломкою.

Сир натерти на терці.

Зелень петрушки посікти ножем.

Яйця збити вінчиком.

До яєць додати сир, сіль, чорний мелений перець за смаком і перемішати.

На оливковій олії обсмажити цибулю порей до м’якості.

Додати бекон, смажити на невеликому вогні до рум’яної скоринки.

Далі додати кукурудзу і болгарський перець. Перемішати, трошки посолити і, помішуючи, тушкувати 3-4 хв. щоб перець трохи зм’як.

Додати подрібнену зелень петрушки, перемішати. Потім овочі залити сирно-яєчною сумішшю. Перемішувати не потрібно.

Страву потримати на дуже малому вогні 3-4 хв., поки не схопляться краї фріттати.

Після того страву помістити у розігріту до 180 °С духовку або поставити під гриль і там вже довести до готовності. Як тільки фріттата повністю загусне, – її слід вийняти з духовки, порізати на порційні шматки і подавати до столу. Фріттата готова.