Ріпчасту цибулю очистити і порізати маленькими кубиками.
На великій сковороді розтопити вершкове масло.
В сковорідку викласти цибулю і, помішуючи, смажити її на невеликому вогні приблизно 30 хв. Цибуля не має підсмажитись, а лише ледь-ледь зарум’янитись. Цибулю важливо регулярно помішувати, щоб не пригоріли окремі шматочки , тому що це може зіпсувати смак страви.
Курку порізати невеликими шматками.
В окремій сковорідці розігріти рослинну олію, викласти туди курку і на великому вогні швидко її обсмажити до півготовності, або трошки відварити курку в невеликій кількості води чи ненадовго помістити в розігріту духовку.
Поки смажиться цибуля з куркою, слід приготувати пасту карі. Часник і імбир почистити від шкірки, перець очистити від насіння і перетинок. Підготовлені інгредієнти подрібнити ножем.
Імбир, часник і перець викласти в ступку, додати чайну ложку солі і все добре перетерти до пюреподібного стану. Можна скористатись блендером.
Потім до перетертих інгредієнтів додати 1 ст. л. карі і ретельно перемішати.
Отриману пасту додати до пасерованої цибулі, перемішати.
Слідом додати томатне пюре. Перемішати. Для пюре помідори слід опустити на 20 с. в киплячу воду, зняти з них шкірку і подрібнити в блендері до пюреподібного стану.
Потім влити 250-300 мл води. Довести до кипіння і посолити.
В соус викласти курку, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні готувати приблизно 20 хв.
Після цього додати вершки, при потребі страву досолити і довести до кипіння, але не кип’ятити. За бажанням, на цьому етапі приготування до страви можна додати подрібнену зелень петрушки чи кінзи.
Курка в соусі карі готова. Як правило така страва подається з рисом.