Приготування соусу «Тартар».
Соус «Тартар» – класичний холодний соус французької кухні, який, в основному, подають до різноманітних рибних страв, рідше – до птиці та м’яса. Головними компонентами цього соусу є варені жовтки, рослинна олія, лимонний сік і зелена цибуля. Його часто урізноманітнюють додатковими інгредієнтами. Зазвичай, це мариновані чи солоні огірки, зелені оливки, каперси, часник.
При бажанні, такий соус можна приготувати на основі магазинного майонезу. В такому випадку готовий майонез слід блендером збити з вареними жовтками і лимонним соком, потім перемішати з дрібно нарізаною зеленою цибулею і іншими компонентами. Але набагато краще цей соус смакуватиме, якщо його приготувати за нижчеподаним рецептом :)
Зелену цибулю дрібно порізати.
Огірки і каперси (якщо вони великого розміру) також подрібнити.
Яйця зварити накруто і відділити жовтки від білків.
В стакан блендера збити одне сире яйце (перед тим яйце слід добре помити содою і облити окропом), додати два варені жовтки, сіль (1 / 3 ч. л.), чорний мелений перець і 1 ст. л. лимонного соку. Решту соку краще додати в кінці. Все збити блендером.
Спочатку тоненькою цівкою, а потім більшими порціями, поступово влити рослинну олію, постійно збиваючи блендером.Чим більше додати олії, – тим густіший вийде соус.
Для цього соусу я взяла 100 г рафінованої соняшникової олії і 50 г оливкової.
Соус перекласти в більшу посудину, додати подрібнену зелень цибулі, мариновані огірки і каперси. Все перемішати. При потребі досолити і,за бажанням, додати решту лимонного соку. Потім соус покласти в холодильник на 1 год.
Соус «Тартар» готовий.